19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Ekim 2017, Perşembe 08:51

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN KILCAL DAMARIDIR

Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, düzenlediği basın açıklaması ile muhtarlar gününü kutladı

Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, düzenlediği basın açıklaması ile muhtarlar gününü kutladı. Doğan açıklamasında tüm saygı değer muhtarlarımızın 19 ekim muhtarlar günü kutlu olsun. Başbakanlığımızın 29 Ekim 2015 tarihli genelgesiyle ve aynı gün resmi gazetenin 29507 sayılı mükerrer sayısı ile 19 ekim'in muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Muhtarlık 19 ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla ilk İstanbul Üsküdar,Eyüp ve galata kadılıklarında 2 Aralık 1833'de de Anadolu'da Kastamonu Taşköprü'de kurulan muhtarlık müessesesi ile 188 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir . Muhtarlık Osmanlı'dan günümüze uzanan ender kanunlardan biridir" dedi.

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN KILCAL DAMARIDIR

Doğan açıklamasının devamında "Muhtarlar demokrasinin kılcal damarlarından biridir. Direk yerel halk tarafından seçilir hiç bir partinin amblemi ile seçime girmez tamamen bağımsızdır. gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muhtar demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlarımız 7 gün 24 saat halkına hizmet verir halkın doğumundan ölümüne kadar her kademede yardımcısı olur. Halk ile bürokrasi arasında köprü olan tek seçilmiştir. bu nedenledir ki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bu halkın temsilcilerine gerekli değeri vermesi gerekir" ifadelerine yer verdi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Muhtarlar gününün ilan edilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Doğan "Biz muhtarlarda çok önemli bir görev yapmakta olduğumuzun bilerek halkımızın yanında yetki ve sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmeliyiz . Bu günün muhtarlar günü olarak ilan edilmesinden sonra muhtarlarımıza verilen önem bir kat daha artmış sayın kaymakamımız halkın talep ve isteklerini aracı olan muhtarlarımız aracılığıyla her ayın 2. perşembe günü bürokratlarla buluşturarak muhtarlar nezdinde halka vermiş olduğu değeri göstermiştir. Bu vesile ile muhtarlarımız ve Torbalı halkı adına sayın kaymakamımıza şükranlarımızı sunarız. Ayrıca bu günün muhtarlar günü ilan edilmesinde başta sayın cumhurbaşkanımıza , gazi meclisimize , hükümetimize bu günün muhtarlar günü olması için çaba gösteren konfederasyonumuza ve emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımı sunarım" dedi. HASAN DEMİR