26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Haziran 2017, Cumartesi 08:58

MUHALEFET MUHALEFET GİBİ OLMALI

Bu gün günlerden Ramazan bayramının arefesi,bayrama geçiş günü. Dini ve toplumsal geleneklerimize göre,hoşgörüden yola çıkarak;Paylaşım, sevgi,saygı,sabır ve ziyaret zamanı.özellikle bu gün kaybettiğimiz canlarımızı hatırlamak,onları unutmadığımızı göstermek için mezarlık ziyaretleri yapmaya çalıştığımız gün. Yarın ise Bayram.Yani kutlama günü. Ulaşabildiğin şeyler için mutlu olma günü.İyi insan olabilme çalışmasının kutlama günü.İyi insanların çoğunlukta olduğu,güzel günler yaşama umudunun yeşerip,dallanıp,budaklandığı ramazan bayramı olmasını diliyorum tüm insanlık için.

Evet muhalefet muhalefet olalı,bu kadar akılcı,bu kadar olgun,bu kadar demokratik eylemler görmemişti henüz.

Birincisi; Biliyorsunuz Düzce'de Dört parmak işareti heykeli dikildi.Dört parmak işareti ilk baştan Mısır sosyal hayatın da İhvan hareketinin simgesi, Rabia(yani Dördüncü)anlamına geliyor.İhvan hareketin olumlu veya olumsuz etkileri nedeniyle daha çok olumsuz karşılandı bu düşünce tarzı karşıtlarınca.AKP genel başkanı ve Cumhur Başkanı tarafından tek Devlet diye başlayan ve devam eden söylemlerle kullanılmaya başlandı.Düzce MHP ve Ülkü ocakları,sanırım başka ülkeden esinleme diye Rabia işaret heykelini protesto eden eylemlerde bulundular.Kendimize ait bir şeylerin olması için mücadelelerinden dolayı kutlarım.Heykelin Üç parmağı kırıldı yönünde haberler var doğruluk derecesi nedir bilmiyorum.

İkincisi;Ana muhalefet partisi olarak adlandırılan CHP önderliğinde,hayır platformu bileşenlerinin desteklediği adalet yürüyüşü.Adalet yürüyüşü içine hayata dair ne istersen onu atabilirsin aslında.İktidar partisinin meclis genel kuruluna getirdiği yasa önerilerinin hepsine torba yasası denildiği gibi.Adalet yürüyüşü Demokrasi için adalet gerek olduğunun kanıtı aslında.Esas olan insanlarda demokrasi kültürünün hangi boyutta olduğu,siyasi kültürün hangi boyutta olduğu.Yoksa ağzı olan konuşuyor, kulağı olan duymuyor.

Adalet yürüyüşünde Feto,pkk parmağı olduğunu söyleme gibi ucuz siyaset güdüyorlar.Gerçek sosyal demokratların sosyal demokrasi anlayışında bu örgütler ile nasıl işbirliği yapabilir ki. Felsefesine ters. Gezi parkı olaylarında içerdeki ve dışarıdan gizli güçlerin yardım ettiği iddiası gibi saçma sapan şeyler.Herkes kendi penceresinden bakıyor sadece, gerçek nedir, gerçeğini muhataplarıyla tartışarak öğrenmeye çalışmıyoruz.Hepimiz için geçerli bu durum.Yoksa seviye hep dip yamak zorunda,ki Ülkemize yakışmayan söylemler duymaktan sıkıldık.

Kemal Kıılıçdaroğlu önderliğinde yapılan adalet yürüyüşene baştan bu yana destek veren genç,dinamik siyasetçimiz Övünç Demir beyi kutluyorum,güç ve kuvvet diliyorum. Demokrasiden korkmayınız.Demokrasi ve adalet hepimiz için şart.Adalet deyince bu Ülkede ki adalet anlayışını bilen varsa beri gelsin.Örnek; İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı Fetö soruşturmasın da tutuklanıyor.Daha sonra sağlık sorunları göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor,daha sonra tekrar tutuklanıyor. Adalet bu olayın hangi aşamasın da vardır.

Ana Muhalefet Partisi İzmir İlçe teşkilatları siz neler yapıyorsunuz.İnsanlar Ankara'dan İstanbul'a kadar yürürken sizlerde kös,kös oturacağınıza şunu yapabilirdiniz.Kiraz'dan,Selçuk'tan,Çeşme'den, Aliağa'dan başlayan,devam eden yollarda ki İlçelerin katılımıyla İzmir Konak meydanı veya Gündoğdu Meydanında buluşulan adalet yürüyüşü yapabilirdiniz. Genel merkez ne emir verecek diye bekleyip durun sizler.

Genel Başkan burada olsa idi hepiniz eksiksiz tam kadro orada olurdunuz.Laf ile Cumhuriyet bekçiliği yapılmaz. Şu anda Devlet partisi siz değilsiniz bunun farkına varın artık. Bürokratik davranışlardan, burnundan kıl aldırmaz tavırlardan sıyrılıp,demokrasi,adalet ve cumhuriyet için elinizi taşın altına sizler de koymanız gerekiyor bütün ilçe başkanları.

Fırat Çakıroğlu ve Ali İsmail Korkmaz'ların öldürülmediği ve birlikte yaşaması gerektiği ülkemde güzel bayramlar kutlamak dileğiyle.