26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

26 Nisan 2017, Çarşamba 08:35

MÜDÜRDEN TEOG MESAJI

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, stres yapmamalarını ve uyku düzenini korumalarını istedi.

 8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavının ikinci aşaması, bugün ve Perşembe günleri gerçekleşecek. Tüm öğrenciler, lise eğitimlerine devam edecekleri okulu belirleyecek olan TEOG sınavına konsantre olmuş durumda. Öğrencilerin sınav stresine girmemeleri için tavsiyede bulunan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, tüm öğrenciler için başarı diledi. Hem öğrenciler hem de veliler için tavsiyelerde bulunan Tosun, önemli açıklamalar yaptı.

STRES YAPMAYIN

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, stres yapmamalarını ve uyku düzenini korumalarını istedi. Tosun, “Yarın ve Perşembe günü öğrencilerimiz TEOG sınavına girecekler. Bizler eğitimci olarak öğrencilerimize stres yapmamalarını ve kendilerini sıkmamalarını öğütlüyoruz. Strese kapılmaları halinde doğru bildikleri soruları bile yanlış yanıtlayabileceklerini unutmasınlar. Bu gece erken yatıp düzenli bir uyku alsınlar ve sınava geç kalmamak için gerekli önlemi alsınlar. Sınavda istedikleri puanı alamasalar bile üzülmesinler. Hiçbir şey onlardan kıymetli değil” şeklinde konuştu.

VELİLERE SESLENDİ

Öğrencilere fazla baskı yapılmaması konusunda velileri uyaran Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “Hepimiz çocuklarımızın iyiliğini isteriz ancak çocuklarımıza yaptığımız aşırı baskı onların zararına olur. Çocuklarımızın üzerine fazla gitmemeliyiz. Velilerimiz çocuklarını asla sınavda alacakları puan için tehdit etmesinler. Bunun yerine motive edecek şeyler söylesinler. Sınavda başarı elde edememenin dünyanın sonu olmadığını çocuklarına anlatsın ve sonuç ne olursa olsun çocuklarını çok sevmeye devam edeceklerini söylesinler. Ayrıca unutulmamalı ki herkesin başarısı aynı yönde olmayabilir. Herkes doktor olmak zorunda değil. Bu topluma sanatçılar ve sporcularda gerekli” dedi. HASAN DEMİR