26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Nisan 2017, Çarşamba 17:23

MÜCADELEMİZ BİTMEDİ YENİ BAŞLIYORUZ

Anayasa değişikliği referandumunda hayır oyu çıkması için mücadele eden ve Torbalı’da hayır oylarının önemli ölçüde artmasını sağlayan Torbalı Hayır Platformu, bugün saat 13:00’te basın açıklaması gerçekleştirdi.

     Anayasa değişikliği referandumunda hayır oyu çıkması için mücadele eden ve Torbalı’da hayır oylarının önemli ölçüde artmasını sağlayan Torbalı Hayır Platformu, bugün saat 13:00’te basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması ile çalışmaları değerlendiren platform sonuçla ilgili görüşlerini basın camiası ile paylaştı. Milletin kararına saygı duyduklarını ifade eden platform üyeleri, Yüksek Seçim Kurulu kararına ise saygı duymadıklarını ifade ettiler.

TORBALI HALKI DEMOKRASİYE VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERDİ

     Torbalı Hayır Platformu’nun basın açıklaması, Mustafa Çınar tarafından okundu. Çınar, açıklamasında “Selam olsun Torbalı'nın çalışkan işçisine, köylüsüne selam olsun. Selam olsun Torbalı'nın üretken çiftçisine, esnafına selam olsun. Selam olsun cefakâr analarımıza, yiğit evlatlarımıza 16 Nisan'da vur Mührünü HAYIR'a! diyerek çıktığımız bu yolda 54 Mahalle gezip binlerce vatandaşımıza referandumda niçin Hayır oyu kullanılması gerektiğini anlattık.

     Referandum sonuçları gösteriyor ki, Torbalı seçmeni sandığa yüksek katılım göstermiş ve kararlı bir şekilde %61,96 gibi rekor bir oy oranı ile Hayır demiştir. İlçemizde “evet” oyu için 16 Nisan gününe kadar beraber çalışan parti liderleri birbirilerini itibarsızlaştırmaya çalışırken, biz Torbalı Hayır Platformu olarak Hayır için çalışan her kesime ve sandığa gidip oyunu kullanan tüm hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

TORBALI’DA VE TÜRKİYE’DE HAYIR KAZANMIŞTIR

     Açıklamasında YSK kararına tepki gösteren Çınar, “Torbalı'da olduğu gibi Türkiye'de de Hayır kazanmıştır. Devletin bütün imkânlarını kullanarak, bizlerin ödediği vergiler ile yürüttükleri evet kampanyası sırasında yaptıkları usulsüzlükleri görmezden gelemeyiz. Bizler bu süreçte kendi imkânlarımızla Anayasa değişikliğini duyurmaya, anlatmaya çalıştık. Torbalı Hayır Platform’u olarak milletimizin kararına daima saygı duyduğumuzu fakat YSK'nın kararına saygı duymamızın mümkün olmadığını herkesin bilmesini isteriz. ÖSS sınavına 1 dakika geç kalan öğrencinin sınava alınmadığı ülkemizde, ülkemizin geleceğini ilgilendiren Referandum gibi önemli bir hususta son dakikada kural değişikliği yapılması bizleri seçim sonucu sorgulamaya itmektedir. YSK'nın açıklayıcı ve bizleri ikna edici açıklama yapmaması daha doğrusu yapamaması halkımız üzerinde huzursuzluk yaratmaktadır. Torbalı Hayır Platformu olarak Salı günü gerekli mercilere yasal hakkımız olan “Mühürsüz zarfların ve oy pusulalarının iptali” ile ilgili başvurumuzu yaptığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. YSK'nın seçim devam ederken aldığı bu karar; seçimin meşruiyetini ortadan kaldırmıştır. Halkımızın da neler olup bittiğinin farkında olduğunu dün yapılan yüz binlerce yasal itirazlardan anlıyoruz. Halkımızın bu farkındalığının bizlere ayrıca bir güç verdiğinin altını çizmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

BU DAHA BAŞLANGIÇ!!!

     Açıklamasında referandum sonucunun hayır olduğu görüşünü savunan Çınar “Bizler Torbalı Hayır Platformu olarak milletimizin kararına saygı duyuyoruz. Ancak mühürsüz oy pusulası ve zarfların geçerli olmasını kabul etmiyoruz. YSK hukuka uygun davranmak zorundadır. Burada YSK'yı usule uygun davranmaya yasal olarak davet ettik bir kez de sizlerin huzurunda davet ediyoruz. Bu referandum sonucu HAYIR’dır. Kural değişiklikleriyle bu gerçek değiştirilemez! Referandum sürecinde vatansever, milliyetçi, mütedeyyin, demokrat tüm unsurları barındıran Torbalı Hayır Platformu millet ve memleket için bir arada hareket etme kültürünü yaşatmaya devam edecektir. Mücadele bizim için bitmemiş, yeni başlamıştır” ifadeleri ile açıklamasını devam ettirdi.

ŞEHİT AİLESİ VE YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI

     Açıklamasının ardından, dün toprağa verilen Torbalı şehidi Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüvar için baş sağlığı dileyen Mustafa Çınar, “Geçtiğimiz gün Hakkâri’de teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşmüş Karaot Köyümüzden Uzman Çavuş Harun Şenözüar’a rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Şehidimiz şehadet şerbetini henüz içmişken “Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır” mantığı ile bu açıklamayı yapmak durumundaydık. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Ülkemizin başı sağ olsun. İzmir'in dağlarındaki Mustafa Kemallere bin selam olsun” sözleri ile açıklamasına son verdi. HASAN DEMİR