20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Mart 2017, Çarşamba 12:41

MİNİBÜSÇÜLERDEN YOL KAPATMA EYLEMİ

Torbalı güne minibüsçülerin yol kapama eylemi ile başladı. Torbalı – İzmir güzergahında çalışan minibüslerin şehir içinde çalışmaya başlaması nedeniyle şehir içi güzergâhta çalışan S.S. Torbalı Metropolis Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ne bağlı minibüsler yol kapama eylemi yaptı.

Torbalı güne minibüsçülerin yol kapama eylemi ile başladı. Torbalı – İzmir güzergahında çalışan minibüslerin şehir içinde çalışmaya başlaması nedeniyle şehir içi güzergâhta çalışan S.S. Torbalı Metropolis Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ne bağlı minibüsler yol kapama eylemi yaptı. Minibüsçüler araçları ile Torbalı Belediye Meydanı’ndaki döner kavşağın tüm yönlerini trafiğe kapattılar. Sabah 08.00 sıralarında başlayan eylem bir saati aşkın bir süre devam etti. Torbalı’nın kalbinde trafik kilitlenince bir süre sıkıntı yaşadı. Mağdur olan minibüs esnafı ise seslerini duyuruncaya kadar eylemi sürdürmekte kararlı davrandı. Olumsuzluk yaşanmaması için olay yerine çok sayıda polis geldi.

KAYA ARAYA GİRDİ

Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz’da olay yerine gelerek konuyla ilgili bilgi aldı. Yılmaz, eylemin bitirilmesini istedi. S.S. Torbalı Metropolis Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Veysi Güler ise konuyla ilgili yargı süreci olduğunu ve yargı kararı çıkana kadar şehir içi taşımacılığını kendilerinin yapması gerektiğini söyledi. Eylem, İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın devreye girmesiyle son buldu. Veysi Güler’i telefonla arayan Kaya, yargı kararı çıkana kadar mevcut düzenin devam etmesi gerektiğini ifade ederek eylemin bitirilmesini istedi. Bunun üzerine minibüsçüler eylemlerini sonlandırarak yeniden çalışmaya başladı.

İKİ TARAFTA ÇALIŞMAYACAK

Eylem son buldu ve şehir içi minibüsleri çalışmaya başladı. Ancak kooperatif minibüsleriyle birlikte İzmir – Torbalı hattında çalışan dolmuşlarda şehir içinde çalışmaya başladı. Bunun üzerine saat 12.00’da yeni bir eylem gerçekleşti. S.S. Torbalı Metropolis Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ne bağlı araçlar bu kez Ertuğrul Dörtyol Kavşağı’nı trafiğe kapatarak eylem yaptı. Eyleme müdahale eden Torbalı polisi, çareyi her iki tarafında çalışmasını engellemekte buldu. Her iki tarafında bugün çalışmamasına karar verilince eylem son buldu.

ZARARI VATANDAŞ ÇEKTİ

Minibüs esnafının anlaşmazlığının faturasını Torbalı halkı ödedi. Sabah ve öğle saatlerinde gerçekleşen eylemler nedeniyle uzun süre trafik kilitli kaldı. Bu nedenle ulaşım olumsuz etkilendi. Daha sonra ise her iki tarafında minibüslerinin çalışmasına izin verilmeyince, şehir içi ulaşımı az sayıdaki mavi renkli dolmuşlar tarafından yapıldı. Bu araçların sayısının az olması ise vatandaşları yağmur altında uzun süre dolmuş beklemek durumunda bıraktı. Duraklar yolcularla dolup taştı. HASAN DEMİR