29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Temmuz 2017, Pazartesi 11:20

MİLLİYET YAZARI AYRANCILAR'DA KALDIRILAN ATATÜRK BÜSTÜNÜ YAZDI

Milliyet Gazetesi yazarı Kemal Önderoğlu Ayrancılar'da kaldırılan ve yerine semazen heykeli konulan Atatürk büstünü bugün köşesine taşıdı.

Milliyet Gazetesi yazarı Kemal Önderoğlu Ayrancılar'da kaldırılan ve yerine semazen heykeli konulan Atatürk büstünü bugün köşesine taşıdı. Ayrancılar meydanından kaldırılan Atatürk büstünü kamuoyunun gündemine ilk olarak gazetemiz Bizim Torbalı getirmiş ve haber yapmıştı..Kemal Önderoğlu'nun bugün Milliyet Gazetesinde yayınlanan İptal edilen üç hattı istiyoruz isimli köşe yazısında kaldırılan büst ile ilgili bölüm şöyle yer aldı.

ATATÜRK BÜSTÜNÜN YERİNE SEMAZEN HEYKELİ KONULDU

Bu ihbar Ayrancılar’da yaşayan vatandaşlardan geldi. Torbalı Belediyesi’nin ışıklar ve süs havuzlarıyla süslediği yeni Ayrancılar Meydanı’ndaki Atatürk büstünün kaldırarak yerine semazen heykeli konulmasına bölge halkının tepki gösterdiği bildirildi. Arayan vatandaşlar bakın ne dedi: “Ayrancılar Belediyesi binası Torbalı Belediyesi’nce yıkıldı ve yerine kent meydanı yapıldı. Meydanda Atatürk büstünün yerine semazen heykeli konuldu.

GERİ İSTİYORUZ

Niçin? Belediyemiz bu bölgeye bir meydan kazandırdı. Teşekkür ediyoruz. Ancak Atatürk büstü yerine semazen heykeli de ne oluyor? Bu değişiklik Ayrancılar halkına saygısızlıktır. Yeni meydana Atatürk büstü veya heykeli konulmasını istiyoruz.”