29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Turizm

6 Haziran 2017, Salı 09:38

MEYDANDAN SÖKÜLEN HEYKEL ORTAYA ÇIKTI

Daha önce Torbalı Belediyesi tarafından belediye önündeki Atatürk Meydanı’ndan sökülen Demeter ve Kore heykelinin akıbeti merak konusuydu.

Daha önce Torbalı Belediyesi tarafından belediye önündeki Atatürk Meydanı’ndan sökülen Demeter ve Kore heykelinin akıbeti merak konusuydu. Bir depoya kaldırılan tarihi heykel ileride gelebilecek yeni tepkilere karşı depodan kaldırılarak Metropolis Antik Kenti girişine konuldu. Heykelin akıbeti bir süredir merak konusuydu. Orijinali Metropolis Antik Kenti’nde bulunan ikiz kız kardeşler heykeli olarak anılan heykel tıpkı daha önce söküldüğü gibi sessiz sedasız bir şekilde antik kentin girişine dikildi.

GÜNAHI METROPOLİS’İN BOYNUNA

Söz konusu Demeter ve Kore heykelinin aslı, Metropolis Antik Kenti’ndeki kazılar sırasında bulunmuş ve muhafaza altına alınmıştı. Tanrıça Demeter ve onun kızı Kore’yi simgeleyen bu heykelin kopyası yapılarak Metrepolis Antik Kent’in tanıtılması için ilçe meydanına dikilmişti. Fakat geçtiğimiz aylarda bu heykel, Torbalı Belediyesi tarafından gece yarısı sessiz sedasız sökülmüş, yerine de tuğra dikilmişti. Talimatı veren Başkan Görmez ise ‘O heykeli oradan kaldırarak sevaba girdim’ diyerek tepkileri üzerine çekmişti. Metropolis’i tanıtmak için yapılan heykelin Metropolis’in girişine konulmasına ise anlam verilmedi. HASAN DEMİR