23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Ekim 2021, Perşembe 09:20

MEVLİDİ NEBİ HAFTASI TORBALI'DA KUTLANDI

Mevlid-i Nebi Haftası, Torbalı’da Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Bu kapsamda ilk olarak Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri Torbalı Anadolu Lisesi konferans salonunda protokol üyelerine, öğretmen ve öğrencilere program gerçekleştirdi. İlk olarak Hafızlık İzmir İl Birincisi 11.A sınıfı öğrencisi Hafız Âdem Yılmaz’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program “Ezanı Güzel Okuma” yarışmasında İzmir İl Birincisi olan 12.A sınıfı öğrencisi Mehmet Akdemir’in okuduğu sala ile devam etti. 9.A Fen Sınıfı öğrencisi Haktan Sağ’ın şiiri ve ardından 10.B sınıfı öğrencisi Mahmut Dönmez’in sunduğu Hadis-i Şeriflerle program son bul

YARIŞMA DÜZENLENDİ

Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri çevrim içi düzenledikleri toplantıyla Hz. Muhammed’in (SAV) doğumunu kutladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konu başlığı ile işlenecek olan Mevlid-i Nebi kutlama programları kapsamında düzenlenen çevrim içi toplantı Sena Balcı isimliöğrencinin Kuran ı Kerim tilavetiyle başladı. Meslek dersleri öğretmeni Başak Seher Sekban tarafından “Hz. Muhammed ve Vefa Toplumu” konulu seminer sunumunun ardından mezun öğrenciler konuyla ilgili birbirinden güzel ilahilerini seslendirdi. Program sonunda Efendimizin Hayatıyla ilgili ödüllü Kahoot yarışması yapıldı. Yarışma sonunda Sedanur Aldemir adlı öğrenci birinci oldu.18 Ekim Pazartesi günü ise okul bahçesinde tüm öğrencilere peygamber efendimiz anısına helva ikramında bulunuldu.

İLAHİLER MEST ETTİ

Bir diğer program ise Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Saylak, Müdür yardımcıları Yücel Adanır, Mehmet Burak Tekin koordinatörlüğünde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Sultan İnci, Esra Erez, Ayşe Turan, Ayşe Özsarı adlı öğretmenlerimizin organize ettiği Mevlid-i Nebi kutlama programı tertiplendi. Program 18 Ekim Pazartesi günü saat 12.00’de okulun konferans salonunda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden İş Güvenliği Uzmanı Selin Kızıltuğ, Okul Sağlığı Koordinatörü Gülbahar Uysal ve Özel Büro Görevli temsilcisinin de misafir olarak iştirak ettiği program 7.A sınıfı öğrencilerinden Muhammed Safa Karavar ‘ın Kuran ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunuculuğunu 5.B sınıfından Nursena İnce‘nin yaptığı program “Seccadem Kumlardı” adlı şiiri 7. E sınıfı öğrencisi Aleyna Demir in okumasıyla devam etti. Daha sonra 6.D sınıfı korosu Peygamberimizi anlatan birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler.7.F sınıfı öğrencisi Mervenur Subaşı Hz. Muhammed’in (s.a.v) kısa hayatını izleyicilere sundu.8.C sınıfı öğrencisi Ayşe Bozdoğan’ın solo olarak seslendirdiği ilahi izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Muhammed Safa Karavar adlı öğrencinin Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Kapanış Duasıyla Mevlid-i Nebi kutlama programı sona erdi.