19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Haziran 2017, Cuma 09:23

METROPOLİS KAZILARI YENİDEN BAŞLIYOR

Metropolis Antik Kenti’nde bu yaz kazı dönemi öncesi gerçekleştirilen yüzey araştırma çalışmaları tamamlandı. Araştırmaların tamamlandığı Metropolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları 3 Temmuz’da başlayacak.

Metropolis Antik Kenti’nde bu yaz kazı dönemi öncesi gerçekleştirilen yüzey araştırma çalışmaları tamamlandı. Araştırmaların tamamlandığı Metropolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları 3 Temmuz’da başlayacak. Metropolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doçent Doktor Serdar Ayberk ve ekibi, 3 Temmuz’da başlayacakları kazı çalışmaları ile yeni bulgular keşfetmek için çalışacak. Bulunan onlarca önemli esere rağmen hala toprak altında olan çok sayıda taşınmaz ve taşınabilir tarihi eser olduğu bilinen Metropolis’te yeni eserler aranacak. 3 Temmuz’da başlayacak olan kazı çalışmalarının Eylül ayına kadar süreceği öğrenildi.

ÖNEMLİ BULGULAR ELDE EDİLDİ

Metropolis Anik Kenti’nde bu yıl gerçekleştirilen yüzey çalışmaları sırasında çok önemli bulgulara rastlandı. Yapılan çalışmalarda, Metropolis Antik Kenti’nden çok daha geniş olduğu tespit edildi. Eserlerin gömülü olduğu yerleri de tespit eden arkeologlar, önemli gelişmeler kaydetti. Bu yıl gerçekleştirilecek olan kazı çalışmalarının daha kapsamlı olması bekleniyor. Bu sene yeni yerleri kazacak olan kazı ekibi, önemli keşifler yapmayı hedefliyor. HASAN DEMİR