28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Turizm

12 Ekim 2017, Perşembe 11:17

METROPOLİS ANTİK KENTİ MÜZİK NAĞMELERİYLE İNLEDİ

İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Torbalı Metropolis antik kentinde düzenlenen konserle dinleyenleri adeta mest etti.Tarihte, en büyük ticaret merkezi kabul edilen Metropolis Antik Kentinde, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından konser verildi. Torbalı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen konser, onlarca kişiyi bir araya getirdi.Bin 600 kişilik antik tiyatronun tamamı dolarken, sanatçılar seslendirdiği eserlerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Katılımcılar, zaman zaman dillerden düşmeyen parçalara hep birlikte eşlik etti.

Verilen konsere Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı. 1600 kişilik antik tiyatronun tamamının konser öncesi çok kişi tarafından doldurması İZDOB sanatçılarını memnun etti. Konser öncesi basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Metropolis antik kentinin önemine vurgu yaptı. Sanat, kültür ve tarihi bir arada konserlerle halkla buluşturmanın sevincini yaşadıklarını belirten Yayman, şöyle dedi:

"Torbalı'daki Metropolis Antik kenti sadece Torbalı ve Ege için değil bütün ülkemiz için çok büyük bir değer, vatandaşlarımızın görmelerini öneriyorum. Küçük Menderes Ovası'na tamamen hakim noktada, bir çağın bütün izlerini, tiyatroyu, hamamı, teras evlerini, akropolu, hamamı ile çok sayıda yapıyı barındırmaktadır. Ayrıca Bizans Dönemi'nde inşa edilen bir de kalesi var. Burası İzmir'e çok yakın ve mutlaka görülmeye değer bir ören yeridir."