29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Mayıs 2017, Perşembe 08:52

MESLEKLER FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Mesleki eğitim fuarı bu kez ilçedeki tüm okulların katılımı ile gerçekleşti. Torbalı’da eğitim veren resmi ve özel tüm mesleki eğitim veren liseler bir araya gelerek mesleki eğitim fuarı düzenledi.

Mesleki eğitim fuarı bu kez ilçedeki tüm okulların katılımı ile gerçekleşti. Torbalı’da eğitim veren resmi ve özel tüm mesleki eğitim veren liseler bir araya gelerek mesleki eğitim fuarı düzenledi. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen mesleki eğitim fuarı, Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Fuarın açılışı dün saat 10.00’da gerçekleşti. Meslek liselerinde eğitim verilen tüm bölümler için ayrı ayrı stantlar kuruldu. Öğrenciler bu stantlarda hem projelerini sergiledi hem de eğitim aldıkları meslekleri tanıttı.

MESLEKLER TANITILDI PROJELER ANLATILDI

Fuar, bu yıl lise tercihi yapacak olan sekizinci sınıf öğrencilere, meslekleri tanıtarak doğru seçim yapmalarını kolaylaştırmak için gerçekleşiyor. Meslek lisesi öğrencileri, fuara gelen ortaokul öğrencilerine yaptıkları işi ve aldıkları eğitimi anlattı. Ortaokul öğrencileri, liseli abi ve ablalarından uzun uzun bilgiler aldı. Aynı zamanda liseliler, projelerini de sergileme fırsatı buldu. Birbirinden yetenekli öğrencilerin hazırlamış olduğu projelere katılımcılar büyük ilgi duydu. Elektrik ve elektronik tasarımlardan 3D yazıcılara, otomasyon yazılım sistemlerinden ışıklı tabela işlerine kadar birçok alanda projelerin sunulduğu fuar 3 gün boyunca açık kalacak.

PROTOKOL PROJELERİ TEK TEK ZİYARET ETTİ

Mesleki eğitim fuarının açılışını Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun yaptı. Protokol üyelerinin tek tek stantları gezdiği fuarda öğrenciler projeleri hakkında bilgi vererek yeteneklerini sergiledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Şube Müdürleri de fuar da yerini aldı. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürleri, Mehmet Rüzgar, Şeyhmus Özpolat ve İsmet Özkan Meslek lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları projeleri detaylı bir şekilde inceledi. HASAN DEMİR