19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

11 Mart 2017, Cumartesi 11:31

MENDERES HAVZASINDA SÜT PATLAMASI

Günlük 2 bin tona yakın süt üretimiyle Türkiye'nin süt merkezi olarak gösterilen Küçükmenderes Havzası'ndan elde edilen süt, bölgede yapılan yatırımlarla değerini korudu.Torbalı,Tire, ödemiş ve Bayındır gibi ilçelerden toplanan süt yeni yatırımlarla adeta patlama noktasına geldi.

Günlük 2 bin tona yakın süt üretimiyle Türkiye'nin süt merkezi olarak gösterilen Küçükmenderes Havzası'ndan elde edilen süt, bölgede yapılan yatırımlarla değerini korudu.Torbalı,Tire, ödemiş ve Bayındır gibi ilçelerden toplanan süt yeni yatırımlarla adeta patlama noktasına geldi. Bazı bölgelerde süt fiyatları bir liranın altına düşerken, Havzada sütün litresi ortalama 1,10 liradan satılıyor.

FİRMA YATIRIMLARI DOPİNG ETKİSİ YAPTI

Küçükmenderes Havzası'nın en büyük kooperatiflerinden Tire Süt Kooperatifinin Başkanı Mahmut Eskiyörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tire Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapan Sütaş ve Gürsüt gibi firmaların tesislerinin faaliyete geçirmesiyle Tire'nin süt hayvancılığı merkezi haline geldiğini söyledi.Büyük firmaların bölgeye yatırım yapmasıyla sütte rekabetin arttığını ve bunun fiyatlara yansıdığına işaret eden Eskiyörük, "Bizim geçen yıla kadar en büyük korkumuz sütü işleyecek yeterli sanayisinin olmamasıydı. Bunun çok büyük sancılarını yaşadık. Sütaş ve Gürsüt gibi firmaların gelmesi, büyük firmaların buraya fabrikalarını kurması o korkuyu atlattı. Geçen yıl sütü satamayıp tozlaştırmak zorunda kalmıştık ancak bu yıl böyle bir sorun yok. Şu an 300 ton sütümüz var 300 ton daha sütümüz olsa pazarı hazır." dedi.