25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Haziran 2017, Perşembe 09:37

MEMLEKET SEVDALISI BİR GENÇ İNSAN

Şimdi diyeceksiniz neden böyle bir başlık atıldı diye. Neden biliyor musunuz? Eğitimini en iyi okullarda tamamlayıp, Türkiye'nin eni iyi üniversitesi olan Koç Üniversitesi Elektrik&Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirip yuvasına dönen bir genç insan. Övünç Demir'den bahsediyorum. Koç Üniversitesini bitirdikten sonra yurt dışındaki saygın üniversitelerden akademik eğitimine devam etmesi için burslar teklif edildi. Dünya çapındaki firmalardan ayda binlerce dolar maaşla iş tekliflerinde bulunuldu. Ülkemin bana ihtiyacı var deyip hepsini elinin tersiyle itti. Dürüst ve vizyoner insanların bir çoğunun siyaset yapmadıkları ülkemizde Övünç taşın altına elini koyacağını taa üniversite yıllarında planlamıştı.

YILLAR ÖNCE KONULAN HEDEF

Hatta bir dost meclisinde yıllar öncesinde bizlere "Ben Cumhuriyet çocuğuyum. Benim ülkeme, Cumhuriyet'e borcum var dediğinde gözlerimiz parlamıştı." Ben ilçeme hizmet edeceğim diyen, ticaretimi ilçem de yapacağım, ilçemde yaşayacağım, ilçemde yapacağım siyasetimi deyip Torbalı'ya dönen Övünç Demir'den bahsediyorum. Gençliğinin ve farklı düşünme yeteneğinin yanı sıra kendisinin hırslı, özgüveni yüksek ve alçak gönüllü ekip siyaseti yapıyor olması ilçede onu bir elin parmaklarını geçmeyen lider siyasetçi kategorisinde zirveye doğru götürüyor. Bunu birçok kişinin saygıyla karşılayıp kendisini takdir ettiğini de gözlemliyorum. Hiç birimizin uzun yıllardır gelemediği noktalara geleceğine inanıyorum. Torbalı için, İzmir için ve ülkemiz için çok büyük hayalleri var. Hiç birimizin vermediği kadar emek harcadığını da biliyorum. Bu genç insanın hedefinde önümüzdeki yerel seçimlerde partimizden yani CHP'den Belediye Başkanlığı adaylığı var. Aday adayı demiyorum aday diyorum dikkat edin. Genel merkezin kendisine inandığını çok iyi biliyorum. Seçimi kazanıp diğer ilçelerin kıskanacağı bir Torbalı yaratacağına inancım tam. Şimdi , partimize 7 yıla yakın ilçe başkanı olarak hizmet veren ve bu hizmeti verdiğim için onur duyan bir insan olarak partililerimize sesleniyorum. Şapkanızı önünüze koyun iyi düşünün.

GENÇ,DİNAMİK

Övünç Demir Belediye Başkanı olduğu zaman CHP olarak biz Torbalı'yı CHP'nin kalesi yaparız. Kimse belediyeyi bizden tekrar geri alamaz. Bizim içimizde Övünç Demir'e yapılan en fazla eleştiri çok genç olması. Bunu bizler yapıyoruz İlke olarak gençlere en fazla önemi vermesi gereken bizler. Arkadaşlar bu insan şu an 33 yaşında 2019 seçimlerinde 35 yaşında olacak. Örneklemek pek istemiyorum ama ; Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğin de sadece 25 yaşında idi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun' a çıktığında, 38 yaşında idi. Ya da eski Bld. Bşk. şu anki mevcut CHP ilçe başkanı ilk aday olduğu 1999 yılında 35 yaşında idi. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Fransa Cumhurbaşkanı, Yunanistan Başbakanı falan falan. Yani içinde partimize hizmet aşkıyla yanan, parti ideolojisini ve Atatürk İlke ve Devrimlerine sonuna kadar bağlı olan Övünç Demir. Bu siyaseti sittim sene bizler ve bizim jenerasyon yapcak diye bir kural yok. Bizlerin görevi Övünç Demir gibi genç ve vizyoner insanların sayısını parti içerisinde çoğaltmak, onlara ağabeylik yapmak, yol göstermek ve önlerini açmak olmalı. Böyle bakmak zorundayız Torbalı'mızın geleceği için Partimizin geleceği için. Bu nedenlerden ötürü CHP’nin 2019 yerel seçimlerdeki sloganı; ÖVÜNÇ' ümüz TORBALI..

Kalın sağlıcakla..