19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Haziran 2017, Pazartesi 16:58

MANİSA ZEHİRLENDİ TORBALI TEDİRGİN OLDU

Manisa’da kışlada yaşanan zehirlenmeler Torbalı’yı da tedirgin etti. Manisa’da hem olayın yaşandığı kışlada hem de diğer kışlada askerlik yapan çocuğu olanlar veya akrabası aynı bölgede askerlik yapanlar büyük bir tedirginlik yaşıyor.

Manisa’da kışlada yaşanan zehirlenmeler Torbalı’yı da tedirgin etti. Manisa’da hem olayın yaşandığı kışlada hem de diğer kışlada askerlik yapan çocuğu olanlar veya akrabası aynı bölgede askerlik yapanlar büyük bir tedirginlik yaşıyor. Aileler endişeli bir bekleyiş içinde.1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda önceki gün 69, dün da yaklaşık 590 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanmış, 300’ü hastanelere 200’ü de revire kaldırılmıştı. Manisa valisi, “Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu düne göre daha ciddi” demişti. Savcılık, verilen yemekten toplam 731 askerin zehirlendiğini duyurdu. Savcılık ayrıca yemek şirketinden 21 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Daha önce şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 kişinin gözaltına alındığı belirtilmişti.

SÖZLEŞME FESH EDİLDİ

Manisa Merkez Efendi Hastanesi’ni ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yemek şirketiyle sözleşmenin feshedildiğini duyurdu. Bu arada bazı yurttaşlar ve asker yakınları bakana tepki gösterdi.

CHP : SAYI 3 BİN

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise etkilenen asker sayısının 3 bini bulduğunu öne sürdü. Biçer, Twitter adresinden hastaneleri dolaştığını duyurarak şunları yazdı: “Hepsinde çok sayıda asker var. Tedavi gören askerler akşam yemeğinde tavuk yediklerini söyledi. Burası 6 bin askerin olduğu en büyük birliklerden biri. 3 binin etkilendiği ve birliğe sahra çadırları kuruldu diyebilirim. Aralarında durumu ciddi olanlar var.”

5’İNCİ VAKA

Albay Arif Seyhun Kışlası’nda ilk olarak 23 Mayıs tarihinde 1049 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti. 27 Mayıs tarihinde bu kez, Kırkağaç 6’ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı’nda zehirlenme vakası yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı. Dün de Manisa 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası’nda 69 asker hastanede tedaviye alınmıştı. Benzer bir vaka Diyarbakır’da da meydana gelmişti.