19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Mayıs 2017, Salı 08:41

MAHSUR KALAN KEDİ İÇİN SEFERBERLİK

Kapalı bir dükkanda 5 gündür aç ve susuz olduğu söylenilen kediyi kurtarmak için mahalle sakinleri ve Torbalı İtfaiyesi seferber oldu. Olay dün öğleden sonra yaşandı.

Kapalı bir dükkanda 5 gündür aç ve susuz olduğu söylenilen kediyi kurtarmak için mahalle sakinleri ve Torbalı İtfaiyesi seferber oldu. Olay dün öğleden sonra yaşandı. Torbalı Mahalles’ndeki araç üstgeçidin altındaki boş bir dükkanda kedi mahsur kaldı. Kedinin 5 gündür boş dükkanda aç ve susuz kaldığını öğrenen vatandaşlar önce itfaiyeye ardından çilingire haber verdi. İtfaiye ekipleri ve çağrılan çilingir aynı anda olay yerine gelerek kedi için seferber oldu. Çilingir tarafından kilit kırılarak içeri girildi. İnsanları görünce korkup saklanan kediyi saklandığı yerden çıkarmak da Torbalı İtfaiyesi’ne kaldı. Kedinin açlıktan ölmesinin önlenmesi mahalle sakinlerini mutlu etti.

BACA DELİĞİNDEN GİRMİŞ

Boş olan eski bir kahvehaneye çatıdaki baca deliğinden giren kedi, burada mahsur kaldı. Hayvan severliğiyle tanınan Ahmet Bayar durumu fark edince dükkan sahibine ulaşarak kapıyı açtırmak istedi ama dükkan sahibine ulaşamadı. Dükkan sahibinin gelmesini bekleyen Bayar, 5 gün boyunca dükkanın cam kenarındaki küçük boşluktan su dökerek kedinin susuzluktan ölmesini istedi. Döktüğü su ile kediyi hayata bağlayan Bayar, içeri yemek bırakamayınca son çare olarak çilingire ve itfaiyeye haber verdi. İçeri giren itfaiye, kediyi kurtardı. HASAN DEMİR