29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Şubat 2017, Perşembe 08:30

LİONS'TAN TORBALI'YA JEST

İZMİR Metropolis Lions Kulübü, Torbalı Devlet Hastanesi Göz Polikliniği'nde kullanılmak üzere teknolojik cihaz bağışında bulundu

İZMİR Metropolis Lions Kulübü, Torbalı Devlet Hastanesi Göz Polikliniği'nde kullanılmak üzere teknolojik cihaz bağışında bulundu.Lions International merkezinden de alınan onay üzerine Torbalı Devlet Hastanesi'ne toplam 97 bin dolar değerinde son teknoloji cihazlar bağışlayan İzmir Metropolis Lions yönetimi, cihazların hastaneye teslim ediliş ve kuruluş sürecini de yerinde izledi. Metropolis Lions Kulübü Başkanı Lale Polatöz ve İzmir Metropolis Lions üyelerine teşekkür eden Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Topçu, "İzmir Metropolis Lions Kulübü'nün hastanemize yaptığı bu hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının amacı bu olmalıdır" dedi.

ÖNEMLİ CİHAZLAR

Metropolis Lions Kulübü Başkanı Lale Polatöz ise, hastanenin eksikliklerini tespit ettikten sonra zaman kaybetmeden harekete geçtiklerini belirterek, "2014-2015 yılı projeleri kapsamında tüm Türkiye genelinde dünyadaki Lionların yardım fonu olan LCİF adı altındaki vakfın katkılarıyla projeler yapılması için harekete geçildi. Biz de Torbalı Devlet Hastanesi Göz Polikliniği'nin cihazlarını yenileyerek görme engelli ve görme problemi yaşayan vatandaşlarımızın tedavilerine katkı sağlamak amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdik. Dünyadaki Lions kulüplerinin en önemli hizmet organizasyonlarından biri görme engelli kişilere yöneliktir. Dünyadaki birçok ülkede Lionlar sayesinde göz hastaneleri ve göz poliklinikleri açılmıştır. Bunun devamının gelmesi için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.İzmir Metropolis Lions Kulübü tarafından hastaneye 2 adet muayene ünitesi, otorefraktokeratometre, 2 adet foroter cihazı, chart projektör, 2 adet oftalmaskop-retinaskop set, kombine lazer cihaz sistemi, pediatrik otorefraktometre, 2 adet biyomikroskop, 3 adet aynalı kontakt lens ve lens metre bağışlandı.