18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Ekim 2017, Çarşamba 08:37

KUŞÇUBURUN'DA MEZARLIKTA NÖBET TUTUYORLAR

Geçtiğimiz hafta sonu Kuşçuburun Mezarlığı’nda ki mezar taşlarının yarısından fazlası kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kırılmıştı.

Geçtiğimiz hafta sonu Kuşçuburun Mezarlığı’nda ki mezar taşlarının yarısından fazlası kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kırılmıştı. Mezarlara yapılan saldırı Torbalı’da geniş tepkilere yol açarken Kuşçuburun sakinlerine ise adeta bir travma yaşattı. Kırılan mezar taşları hala kırık bir şekilde yaptırılmayı beklerken, yaşanan olay karşısında büyük tepki gösteren Kuşçuburun sakinleri ise mezarlıkta nöbet beklemeye başladı. Mezarlığa saldırı yapıldığı haberini alan vatandaşlar Üç gündür mezarlığa giderek yakınlarının kabri başında gözyaşı döküyor. Bazı vatandaşlar ise yeni bir saldırı yapılmaması için nöbet tutuyor.

BİR AY İÇİNDE İKİ KEZ SALDIRI ALDI

Kuşçuburun Mezarlığı’na bir ay içinde iki kez saldırı yapıldı. İlk saldırıda mezarlığın üst kesimlerindeki bazı mezar taşları kırılmıştı. İkinci saldırıda ise mezar taşlarının yarısı kırılarak etrafa atıldı. Yeni defin yapılan mezarlardaki tahta parçalar sökülerek ateş yakan zanlılar, mezarlığa büyük tahribat verdi. HASAN DEMİR