25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Temmuz 2017, Cuma 08:58

KURUMLAR DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLECEK

Torbalı Kaymakamlığı tarafından verilen talimatla ilçedeki kamu kurumları, yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı hususunda denetlenerek rapor hazırlandı.

Torbalı Kaymakamlığı tarafından verilen talimatla ilçedeki kamu kurumları, yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı hususunda denetlenerek rapor hazırlandı. Denetlemeler, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu’nun emri ile Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapıldı. Tüm kamu kurumlarının güvenlik düzeyleri ve eksikleri tespit edilerek rapor edildi. Kaymakam Otçu, eksikleri kurum amirlerine tebliğ ederek eksiklerin tamamlanmasını istedi. Kamu kurumları artık olası bir terör saldırısına karşı ve geceleri hırsızlık olaylarına karşı tam korumalı hale gelecek.

GEREKLİ TEDBİRLER MUTLAKA ALINACAK

Torbalı Kaymakamlığı tarafından dün düzenlenen toplantıda bazı kurumların güvenlik açısından artı ve eksileri örnek olarak açıklandı. Torbalı Meslek Yüksek Okulu’nun 76 dönüm arazi üzerine kurulu olduğu, gündüz 3 güvenlik görevlisi gece ise 2 güvenlik görevlisi tarafından korunduğu, bu korumanın yeterince güvenli olmadığı ifade edildi. Vergi dairesinde gece güvenlik görevlisi olmadığı belirtilirken İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bahçe kapısının açık olduğu, arka tarafta ise güvenlik kamerası olmadığı gibi hususlara dikkat çekildi. Kaymakam Otçu, kurumların tam donanımla hale getirilmesini isterken, gerekli tedbirleri almayan yada almak için ödenek istemeyen kurum amirleri hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi. HASAN DEMİR