26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Haziran 2017, Pazartesi 09:14

KURAN OKUMA YARIŞMASINA TORBALI DAMGASI

Türkiye çapında düzenlenen yarışmalarda öğrencilerinin dereceye girdiği ve başarı oranıyla ilçemizi gururlandıran Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencisi Mehmet Bozkurt sayesinde yine adından söz ettirdi.

Türkiye çapında düzenlenen yarışmalarda öğrencilerinin dereceye girdiği ve başarı oranıyla ilçemizi gururlandıran Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencisi Mehmet Bozkurt sayesinde yine adından söz ettirdi. Daha önce ezan okuma yarışmasında İzmir birincisi olan Mehmet Bozkurt, TRT’nin düzenlediği Kuran-ı Kerim okuma yarışmasına katıldı. 3 bin kişinin elemelere katıldığı yarışmada büyük bir başarı elde eden Mehmet Bozkurt, 2 bin 880 kişiyi eleyerek ilk 120 arasına girdi. Bozkurt’un Kuran okuma performansı TRT’de ekranlarından yayınladı. Kuran-ı Kerim’i büyük bir incelikle okuyan İmam hatipli genç, performansıyla herkesi büyüledi.

HAFIZLAR İLE YARIŞTI

Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencisi Mehmet Bozkurt, elde ettiği başarısını yalnızca İmam hatip liseleri arasında değil, imam ve hafızların da yarıştığı ulusal bir yarışmada aldı. İmam hatipli genç, pek çok hafız ve imamı geride bırakarak performansı ile kendisine hayran bıraktı. İlk 120 arasına giren Mehmet Bozkurt, okuldaki arkadaşlarına da örnek oldu. Son yıllarda büyük başarılarla adından söz ettiren Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ise Mehmet Bozkurt ile bir kez daha gururlandırdı.

HAFIZ OLACAK

İleride hafız olmak isteyen Mehmet Bozkurt, aldığı dereceden memnun olduğunu ifade etti. Amacının yarışma kazanmak değil tecrübe kazanmak olduğunu ifade eden Bozkurt, “3 bin kişinin içinde ilk 120’ye girip TRT ekranlarında hafızlarla yarışma şansı elde ettim. Bu benim için büyük bir tecrübe oldu. Daha önce de ezan okuma yarışmasında İzmir birincisi olmuştum. Öğretmenlerimin üzerimde emeği çok büyük, hepsine teşekkür ederim” dedi. HASAN DEMİR