27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Ağustos 2017, Perşembe 08:23

KULAK UZAMASI

Benim doğum büyüdüğüm topraklarda kullanılan deyim.Kulak uzaması. Olağan dışı,garip,aslı,astarı olmayan sözler işitmek. Son günlerde duyduklarımdan kulaklarımın uzadığı bir-kaç örnek.

Kanal 24 sabah haberleri yorumcusu Hikmet Genç perşembe sabahı, müftülerin nikah kıymasına yapılan eleştirilere yanıt verirken Cumhuriyet ilkelerinden laikliği yorumluyor. Kız isterken dini terimler ile istersin, nikaha geldiği zaman Belediye. Laikliğin anlamı bu imiş.KULAKLARIM UZADI.

Ankara valiliği,çevreye zarar veriyorlar diye gösteri ve mitingler için bir ay yasak kararı aldı vatandaşın anayasal hakkına ne oldu ? Yasaklarım olur biter güvenliği bu şekilde sağlarım. İtirazı olan var mı? Yok, otur yerine.

İzmir Valiliği havai fişek kullanımını yasakladı (düğünler dahil) Terör örgütleri güvenlik güçlerine karşı kullanıyorlar imiş. İzmir'de güvenlik güçlerine karşı havai fişek kullanımını hatırlayan var mı? Anlamam,yasaklarım.KULAKLARIM UZADI.

Samsun'da düzenlenen işitme Engelliler Olimpiyatı kapanış törenleri Gençlik ve spor bakanı Osman Aşkın Bak kapanış konuşması yapıyor. Bir şeylere sinirliydi zannederim. Ses tonundan, surat ifadesinden, bağırarak konuşmasından ben korktum. Televizyonda izlerken KULAKLARIM UZADI.

SIKI DURUN ŞİMDİ, ESAS KULAK UZAMASI GELİYOR. Yine işitme Engelliler kapanış törenlerinde Pop müzik şarkıcısı Murat Dalkılıç konser veriyor. Başka yapacak hiç bi-şey bulamadınız mı?İşitme engelliler için. Haberi görünce KULAKLARIM EŞŞEK KULAĞI KADAR UZADI.

Susuzluğu gidermek için,su içmek su içmek için, suya saygı göstermek gerek.

Güzel şeyler yaşamak için,güzel şeyler duymak gerek.