20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

1 Mart 2017, Çarşamba 14:03

KUKLA GÜNLERİ TORBALI'YA DA UĞRAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında Bornova, Seferihisar, Çiğli, Torbalı, Karaburun, Menderes, Kemalpaşa, Urla, Bergama ve Kültürpark’ta düzenleyeceği ücretsiz gösterimlerle 7'den 70'e herkesi “sihirli bir dünyaya” götürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında Bornova, Seferihisar, Çiğli, Torbalı, Karaburun, Menderes, Kemalpaşa, Urla, Bergama ve Kültürpark’ta düzenleyeceği ücretsiz gösterimlerle 7'den 70'e herkesi “sihirli bir dünyaya” götürecek.İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 11'incisi düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, 20 ülkeden 40 kukla tiyatrosuna evsahipliği yapacak. 2-19 Mart tarihleri arasında 45 mekanda 42 gösterinin sahneleneceği dev organizasyon, bu yıl da “dünyanın en büyük kukla festivali” olma özelliğini sürdürecek.“İzmir Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi de, kentin farklı ilçelerinde çocukları 12 ücretsiz kukla gösterisi ile buluşturacak. “Kukla köprüler kurar” sloganıyla yola çıkan festival grupları, ayrıca kentin en işlek cadde ve meydanlarında “Gezici Sanat Kamyonu” ve” Gezici Sanat Sahnesi” ile kukla gösterimleri düzenleyerek festival coşkusunu kentin dört bir yanında hissettirecek.

TORBALI'DA SAHNE ALACAKLAR

14 Mart'ta saat 11.00 ve 14.00'de “Kuşi ve Muşi” oyununu Torbalı Belediyesi Konferans Salonu'nda sergilenecek. Yine 16 Mart günü Torbalı Belediyesi Kültür Salonu'nda Arjantin ekibi kukla severlerin “Düş Gezgini” adı oyunu var. Bu gösterinin saatleri 14.00 ve 20.00.