26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Ağustos 2020, Çarşamba 10:28

KÜÇÜK TUANA'NIN YAŞAM ÇIĞLIĞI

İzmir’de yaşayan 8,5 yaşındaki Tuana Ülker, beyin sapında oluşan tümör nedeniyle yıllardır yaşam savaşı veriyor. Şimdiye kadar 3 kez ameliyat olan ve 4 yıl önce görme yetisini kaybeden Tuana’nın sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olmaya, bunun için de 160 bin TL’ye ihtiyacı var.

Ailesiyle birlikte İzmir’de yaşayan Tuana Ülker, henüz 8,5 yaşında. Küçücük yaşına rağmen yıllardır büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. 16 aylıkken beyin sapı tümörü teşhisi konulan Tuana, tedavi sürecinde 3 kez ameliyat oldu, 76 hafta kemoterapi aldı.
İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre 4 yıl önce girdiği son ameliyatın ardından görme yetisini kaybeden Tuana’nın tümörün tamamen alınarak sağlığına kavuşabilmesi için yeniden ameliyat olması gerekiyor. Tuana’yı ameliyat edecek hastaneler var ancak geçim sıkıntısı yaşayan ailesinin 160 bin TL’si yok. Şimdi onu yaşatacak bu parayı bulmak için yardım bekliyorlar.

KIZIMA BİR SÖZ VERDİM
Tek umutlarının onlara uzatılacak bir elde olduğunu söyleyen anne Özgül Ülker, “Yaklaşık 16 aylıkken kızıma beyin sapı tümörü teşhis konuldu. En son 4 yaşındayken girdiği ameliyatın ardından görme yetisini kaybetti. Tümör tam alınamadığı için yeniden tekrarlama olasılığı yüzde 100. Ben inanıyorum ki yardımseverlerin desteği ile güzel kızım kurtulacak. 24 Ağustos’ta Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ne yatışı yapılacak. Birkaç gün sonra da ameliyat olacak. Tümörün tamamen temizlenmesi için ameliyat olması gerekiyor. Fakat ameliyat masrafı 160 bin lira tutuyor. Çünkü iki yılda bir tümörde büyüme oluyor. Tuana, tek çocuğumuz. Ben kızımı yaşatmak için ona bir söz verdim. İnanıyorum ki bu sözü tutarken iyi insanlar da yanımda olacak. Çok üzgün ve çaresizim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kan Ordusu Derneği bu süreçte hep yanımızda oldu, kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İYİLEŞMEK İSTİYORUM
Yaşadığı onca acı ve geçirdiği operasyona rağmen etrafına gülücükler saçan Tauna Ülker ise, “Her şey güzel olacak. Ameliyat param için herkesten yardım bekliyorum. Artık tamamen iyileşmek istiyorum” diyerek yardım istedi.

Tuana’nın tedavisi için İzmir Kan Ordusu Derneği tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek olmak isteyenler, Ziraat Bankası Ege Tıp Şubesi’nde dernek adına açılan TR 07 001 0014 9312 1350 01 numaralı hesaba bağışta bulunabilecek. Kaynak : İlkses Gazetesi, Gerçek izmir.com