19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Temmuz 2017, Çarşamba 09:07

KORULUK KARŞISINDAKİ YANGIN KORKUTTU

Torbalı bir yandan orman yangınları ile uğraşırken bir yandan da şehir merkezindeki boş arsa ve parklarda çıkan kuru ot yangınları ile uğraşıyor. Dün arı kovanlarını telef eden yangının ardından bu kez Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu karşısındaki boş arsada ot yangını çıktı.

Torbalı bir yandan orman yangınları ile uğraşırken bir yandan da şehir merkezindeki boş arsa ve parklarda çıkan kuru ot yangınları ile uğraşıyor. Dün arı kovanlarını telef eden yangının ardından bu kez Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu karşısındaki boş arsada ot yangını çıktı. Sabah saat 08.00’de kuru otların tutuşmasıyla hızla büyüyen yangına Torbalı İtfaiyesi müdahale etti. Tehlikeli yangın büyümeden hızla söndürüldü. Ancak alevlerin çevredeki apartmanlara sıçraması tehlikesi vatandaşları korkuttu.

YANGIN ÇIKARMANIN CEZASI AĞIR

Tıpkı diğer kuru ot yangınları gibi bu yangınında sigara izmaritinden çıktığı tahmin edildi. Yetkililer, sigara izmaritinin kuru otların olduğu yerlere ve orman kenarlarına atılmaması konusunda uyarı yaptı. Tehlikeye dikkat çeken yetkililer, aynı zamanda bunun bir suç olduğunu ve yangına sebep olmanın ağır cezaları olduğunu belirtti. HASAN DEMİR