26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Mayıs 2017, Çarşamba 08:39

KORİDORLARI BİLE KİTAPLIKLA DONATTILAR

Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak ve bu alışkanlığı arttıracak yeni bir proje hayata geçirdi. Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu, kütüphane ile yetinmeyerek okul koridorlarını da kütüphaneye çevirdi.

Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak ve bu alışkanlığı arttıracak yeni bir proje hayata geçirdi. Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu, kütüphane ile yetinmeyerek okul koridorlarını da kütüphaneye çevirdi. Koridorlara kitaplık rafları yapılarak konuldu. Artık öğrenciler, sınıflara girer çıkarken, teneffüste koridorda gezerken yada diğer zaman dilimlerinde, koridordaki kitaplıklardan bir kitap alarak okuyabilecek. Proje sayesinde kitaplara daha yakın ve daha aşina olacak olan öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını daha kolay kazanması bekleniyor.

ÖĞRENCİLER OKUMAYI SEVECEK

Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu öğretmenleri, öğrencilerinin daha iyi şartlarda eğitim almaları adına yeni bir projeye başladılar. Öğrencilerin okuma alışkanlığı edinmelerine yardımcı olması amacıyla okulun 1. Katına Koridor Kütüphanesi yapılmaya başlandı. Okul öğretmenlerinin maddi ve manevi katkılarıyla hazırlığı devam eden projede minikler, kitapları serbestçe alıp okuyabilmeleri ve bitirdikten sonra yeniden getirmeleri amaçlanıyor. Öğretmenlerin seferberliğiyle yapılan proje hakkında bilgi veren Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokul Müdürü Ziya Demir, “Bu proje ile öğrencilerimizin kitaplarla iç içe olmasını amaçladık. Okumanın zoraki değil hayatın bir parçası olduğunu öğretmek için raflarımızı ve okuma banklarımızı kurmaya başladık. Bu koridor kütüphanesi gönüllü öğretmenlerimizin maddi ve manevi katkılarıyla oluşturuldu” dedi. KİTAPLIK VAR KİTAP YOK Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu, koridorları kütüphaneye çevirdi ancak okulda henüz kitap bulunmuyor. Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi İlkokulu öğrencileri, kitap okuyabilmek için bağış bekliyor. Okul idaresi ve öğrenciler, okul kütüphanesi için hayırseverlere çağrıda bulundu. HASAN DEMİR