27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Mart 2017, Perşembe 11:14

KÖPEĞİ KURTARMAK İÇİN RAYLARA ATLADILAR

İZBAN Tepeköy İstasyonunda garip bir olay yaşandı. Yolcuların istasyona girmek için kullandığı merdivenlerden aşağıya inip turnikelerden geçen bir sokak köpeği, sonra tekrar merdiven çıkarak istasyona ulaştı. İZBAN treninin gelmesini bekleyen yolcuların arasında dalan sokak köpeği şaşkınlık yarattı.

İZBAN Tepeköy İstasyonunda garip bir olay yaşandı. Yolcuların istasyona girmek için kullandığı merdivenlerden aşağıya inip turnikelerden geçen bir sokak köpeği, sonra tekrar merdiven çıkarak istasyona ulaştı. İZBAN treninin gelmesini bekleyen yolcuların arasında dalan sokak köpeği şaşkınlık yarattı. Bir süre istasyonda oradan oraya koşan sevimli sokak köpeği, daha sonra tren raylarının olduğu kısma atladı. Çıkışı bulamayınca bir sağa bir sola koşuşturup duran sevimli sokak köpeğini kurtarmak isteyen vatandaşlar, köpeği ileride ki merdivenlere doğru yönlendirmek istedi. Bu sırada tren istasyona yaklaşmaya başladı. Sevimli sokak köpeğinin tren altında ezilmesinden korkan iki genç, kendi canlarını tehlikeye atarak raylara indi. Köpeği çıkışa yönlendirerek hayatını kurtaran gençler, daha sonra raylardan çıkarak, istasyona yaklaşan trene bindi. 20 yaşındaki Sertaç Özkan ve 17 yaşındaki İlker Yılmaz’ın kahramanlığı, diğer vatandaşlardan alkış aldı.

TEREDDÜT ETMEDİLER

 Yolcuların tek tek tebrik ettiği iki genç, gazetemize, köpeğin ezilmesine razı olmadıkları için kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Sertaç Özkan, “Köpek bir anda merdivenleri çıkarak istasyona girdi. Nasıl olduğunu anlamadık. Önce sevimli köpeğin istasyonda koşuşturmasını izledik. Ama sonra raylara indi. Bir süre kenardan yönlendirerek çıkarmaya çalıştık ama çıkamadı. Sonra tren geldiğini görünce ezilmesinden korktuk. Hiç tereddüt etmeden raylara indik ve köpeği kurtardık. Tekrar böyle bir olay yaşanmaması için İZBAN personeline önlem almak düşüyor” dedi. HASAN DEMİR