20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Temmuz 2017, Perşembe 13:48

KONUT FİYAT ARTIŞINDA TORBALI ZİRVEDE

Hürriyet Emlak Haziran 2017 Emlak Endeksi verilerine göre, İzmir'de satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 13 oranında artışla 2 bin 571 liraya ulaştı

Hürriyet Emlak Haziran 2017 Emlak Endeksi verilerine göre, İzmir'de satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 13 oranında artışla 2 bin 571 liraya ulaştı. Yıllık değişimde bu artış oranı, İstanbul'daki oranla birebir aynı oldu. Kiralık konutlarda ise fiyatlar yüzde 4 oranında artarak metrekare bazında 12 liraya yükseldi. Amortisman süresinin 18 yıl olduğu İzmir'in popüler sahil ilçesi Aliağa, son bir yılda yüzde 38 oranla fiyatların en fazla arttığı ilçe oldu.

TORBALI KAÇINCI SIRADA

İzmir'de konut fiyatları en çok sanayileşmenin olduğu Aliağa'da artarken, kent kalabalığından kaçmak isteyenlerin tercih ettiği Foça, Güzelbahçe, Çeşme, Menemen, Urla gibi ilçelerde de büyük artış yaşandı. Son bir ayda ise fiyatların en fazla arttığı ilçe yüzde 3.2 ile Seferihisar oldu. İkinci sırada yüzde 2.8 ile Torbalı, üçüncü sırada ise yüzde 2 ile Menderes yer alırken, Çeşme ilçesi yüzde -2 ile fiyatların düştüğü ilçeler arasında ilk sıraya yerleşti. Fiyat artış oranıyla enflasyonu geçen İstanbul gibi İzmir de bileşik endeks, piyasa büyüklüğü ve finansal derinlik gibi ekonomik göstergelerden dolayı en rekabetçi illerden biri olarak dikkat çekti.