8 Mayıs 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Kasım 2017, Cumartesi 10:30

KOMŞU BELEDİYELERE ÖDÜL YAĞDI TORBALI'YA YOK

Torbalı'nın komşu belediyeleri TİRE ve Ödemiş Belediyeleri Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması'nda 'Süreklilik Ödülü' kazandı.

Torbalı'nın komşu belediyeleri TİRE ve Ödemiş Belediyeleri Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması'nda 'Süreklilik Ödülü' kazandı.Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) desteği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliği ile Akdeniz Tanıtım tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX 2017) Antalya'da açıldı. Fuar kapsamında düzenlenen Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 Yılı Özendirme Yarışmasında dereceye girenler, törenle ödüllerini aldı. Tarihi Kentler Birliği'nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği ve gelenekselleşen yarışmada bu sene 69 belediyeden toplam 143 proje değerlendirildi. Tire ve Ödemiş Belediyesi Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü.

SÜREKLİLİK ÖDÜLÜ

Ödül töreninde kültürel mirasın korunmasının ve işlevdirilmesinin önemine vurgu yapan ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen, özendirme yarışmasına yoğun ilginin ve nitelikteki artışın, üye belediyelerle kurulan ilişki ağı sayesinde oluştuğunu söyleyerek, ÇEKÜL Vakfı'nın düzenlediği Çarşamba Kent Toplantıları ve ÇEKÜL Akademi'nin eğitim programları konusunda bilgi verdi. Kültür Mirasını Koruma ve Özendirme Yarışmasında Süreklilik Ödülüne layık görülen Tire Belediyesi'nin ödülünü Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in elinden aldı. Tire Belediyesi, Yalınayak Hamamı ve Bedesten Restorasyonlarında geçmiş yıllarda ortaya koyduğu koruma yol haritasını istikrarlı biçimde uygulamaya dönüştürdü.Ödül törenine katılan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ise kültürel ve tarihi mirasın korunarak, gelecek nesillere aktarılası konusunda çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.