19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

9 Şubat 2017, Perşembe 15:22

KOCAOĞLU VE GÜVEN TORBALI’DAN HAYIR DEDİ

CHP İzmir il örgütü Anayasa değişikliği referandumu kapsamında Torbalı CHP İlçe örgütüne bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kalabalık bir partili grubuyla saat 12’de Sultan Düğün salonuna geldiler

CHP İzmir il örgütü Anayasa değişikliği referandumu kapsamında Torbalı CHP İlçe örgütüne bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kalabalık bir partili grubuyla saat 12’de Sultan Düğün salonuna geldiler. Heyeti CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur ve partililer karşıladı. İlk konuşmayı CHP Torbalı İlçe başkanı İsmail Uygur yaptı. Uygur Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesinin başarılı çalışmalarından bahsettikten sonra Anayasa Referandumu dolayıyla partililerden ve tüm vatandaşlardan hayır oyu istedi. Ülke yönetimin tek kişinin keyfine bırakılamayacağını ifade eden Uygur bunun bir parti meselesi olmadığının ülke meselesi olduğunun altını çizdi.

DEVLETİ ZAYIFLATIRSINIZ

‘’ Sultan düğün salonunda partilerin yoğun ilgisi altında konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu yaşanan sürecin devleti zayıflatacak bir süreç olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü ‘’ MİT, TSK, Emniyet, Jandarma, mahkemeler devlet kurumları olarak var. Bunları zayıflatırsanız devleti zayıflatırsınız. Bu yaşanan süreç devletin zayıflatılması işlemidir. Devletin bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze tabi olmasıdır. güçlü bir parlamento, güçlü bir hukuk devleti, Cumhurbaşkanı’nın garantör olması, tarafsız olması bu toprağın, bu ülkenin gerçek yönetimidir. Getirilmek istenen başkanlık sisteminden sonra milletvekilleri ne iş yapacak sadece maaş mı alacaklar?’’

HAYIR DİYEREK BU GİDİŞE DUR DENİLMELİ

Meselenin sadece CHP meselesi olmadığını ifade eden Kocaoğlu’’ Bu sadece CHP veya herhangi bir partinin meselesi değildir. Getirilmek istenen sisteme hayır demek bu ülke için, bu millet için daha hayırlıdır. Artık bir dur demek gerekir. Dur dersek kimseyi yerinden yurdundan etmiyoruz. Bu freni boşalan kamyon gibi gidişe dur diyelim. ‘’ dedi.

EVET ÇIKSA DÜNYANIN SONU DEĞİL

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun evet de çıksa bu devlet yoluna devam eder, hayır da çıksa bu devlet yoluna devam eder şeklindeki cümleleri ise bazı partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

ASUMAN GÜVEN’DEN CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Kocaoğlu’ndan sonra konuşmak üzere kürsüye çıkan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Torbalı’dan hayır oyu çıkacağından şüphesi olmadığını söyledi. Güven, “Bu güzel günde burada toplanan bu güzel topluluk, Torbalı’nın bir mesajıdır. Torbalı bu hassas süreçte, hayır kampanyasına vereceği desteğin mesajını vermektedir. Torbalı, referandumdan çıkacak olan hayırlı sonuçta en büyük emeği olan yerlerden biri olacaktır. Biz, Çanakkale Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda şehitler vererek bu cumhuriyeti kurduk. Ve Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu cumhuriyeti başta Türk kadını ve Türk gençleri olmak üzere bizlere emanet etti. Şimdi cumhuriyete sahip çıkma vaktidir. Bu anayasa değişikliği demokrasimize ve toplumumuza asla uygun değildir. Bizler bu referandumda hayır sonucu çıkması için canla başla çalışacağız. İzmir’den hayır çıkacağından kuşku yok. Torbalı’dan hayır çıkacağından kuşkumuz yok. Ancak bizim tüm Türkiye’ye karşı sorumluluğumuz var. Türkiye’den hayır sonucu çıkması için hepiniz elinizi taşın altına koyun. Bu değişikliğin zararlarını komşunuza, akrabanıza tek tek anlatın. Biz AKP seçmeni içinde de hayır oyu verecek insanlar olduğunu biliyoruz. Hep birlikte çalışacağız ve ülkemizi bu zararlı anayasa değişikliğinden koruyacağız” dedi.