26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Ağustos 2017, Pazartesi 09:02

KLİMA BAKIM DOLANDIRICILARI TORBALI’DA

Dolandırıcılık yöntemlerinde sınır tanımayan dolandırıcıların yeni hedefi klima kullanıcıları oldu. Sektörde güvenilirliği olan büyük firmaların ismini kullanarak kendilerini yetkili servis olarak tanıtan dolandırıcılar, bakım yada onarım amacıyla vatandaşların evine giriyor.

Dolandırıcılık yöntemlerinde sınır tanımayan dolandırıcıların yeni hedefi klima kullanıcıları oldu. Sektörde güvenilirliği olan büyük firmaların ismini kullanarak kendilerini yetkili servis olarak tanıtan dolandırıcılar, bakım yada onarım amacıyla vatandaşların evine giriyor. Bakım yaptıklarını iddia etmelerine rağmen hiçbir şey yapmayan dolandırıcılar, müşterilerden yüksek ücret talep ediyor. Bu tip bir klima dolandırıcılığı şebekesi, Torbalı’ya dadanmış durumda. Konuyla ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet geliyor. İçeriye yetkili servis yalanını söyleyerek giren dolandırıcıların, içeride her türlü suçu işleme imkanı bulunuyor.

VATANDAŞ DİKKAT ETMELİ

 Konuyla ilgili kendilerine bir çok kez şikayet telefonu geldiğini ifade eden bir klima yetkili servis sorumlusu, “Ne yazık ki bazı kötü niyetli kişiler, kendilerini bizim firmamız yada diğer büyük firmaların yetkili servisi olarak tanıtarak insanları dolandırıyorlar. Bu kişiler bozuk olan parça ile birlikte sağlam parçaları da söküyor, vatandaşlardan fazla para istiyor ve parayı aldıkları halde arızayı tamir etmiyorlar. Vatandaşlarımız yetkili servisi arayacağı zaman internette yayınlanan telefon numarası ve reklam sayfasına dikkat etsinler. Yetkili servis olmayan firmaları aramasınlar. Ayrıca çat kapı eve gelip kendilerini yetkili servis olarak tanıtan kişilere de itibar etmesinler” ifadelerinde bulundu.

YETKİLİ SERVİSİ ARIYIP KONTROL EDİN

Kurumsal şirketlerin kullandığı 444’lü telefon numaralarının artık herkes tarafından alınabilmesi, dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor. 444’lü bir telefon numarası alan dolandırıcılar kendilerine resmi şirket süsü veriyor. Belirli bir bölgedeki vatandaşları bu numaradan arayan vatandaşlar, büyük firmaların ismini kullanarak yetkili servis oldukları yalanını söylüyorlar. Vatandaşların bu dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerekiyor. Alınabilecek önlemler arasında, gelen kişilere yaka kartı sormak, yada klimanızı satın aldığınız şirketi arayarak gelen kişilerin yetkili personel olup olmadığını öğrenmek. Aksi taktirde, paralarını dolandırıcılara kaptırdıkları gibi, evde hırsızlık ve benzeri durumlarda yaşanabilir. HASAN DEMİR