20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

8 Şubat 2017, Çarşamba 11:27

KİTAP OKUMAYA GELENİN YOL PARASINI VERECEK

2014 yılında köy çocuklarının kitap okuyabilmesi için yaşadığı Karakızlar'a kütüphane kuran İbrahim Çetinkaya, kütüphaneyi yalnızca öğrencilerin kullanmasından, yetişkinlerin ise kütüphaneye gelmemesinden yakınıyor

2014 yılında köy çocuklarının kitap okuyabilmesi için yaşadığı Karakızlar'a kütüphane kuran İbrahim Çetinkaya, kütüphaneyi yalnızca öğrencilerin kullanmasından, yetişkinlerin ise kütüphaneye gelmemesinden yakınıyor. Köydeki öğrenci nüfusun az olması nedeniyle kütüphanenin sürekli dolu olmamasına üzülen Çetinkaya, çevredeki köylerde yaşayan çocuklarında kütüphaneden yararlanabilmesi için, kitap okumaya gelecek öğrencilerin yol parasını karşılamaya karar verdi. Çevre köylerde yaşayan gençlere seslenen Çetinkaya, toplu halde gelip kitap okumaları halinde geliş ve gidiş yol paralarını vereceğini söyledi.

EN BÜYÜK KÖY KÜTÜPHANESİ

Karakızlar'ı yaşanabilir kılmak ve insanlara faydalı olabilmek için daha önce Karakızlar'a dernek ve kooperatif kuran İbrahim Çetinkaya, 2014 yılında da köyüne Metin Göktepe Kütüphanesi'ni kurmuştu. Büyüklüğü ve kitap zenginliği açısından Türkiye'nin en büyük köy kütüphanelerinden biri olan kütüphanede binlerce kitap bulunuyor. Kütüphanenin en büyük müdavimi ise kurucusu İbrahim Çetinkaya.

KİTAP İNSANIN UFKUNU AÇAR

İsteyen herkesin kütüphaneden yararlanabileceğini belirten Çetinkaya, "Yaşadığı yerde kütüphane olmayan öğrenciler gelsinler, yol paralarını ben vereceğim. Yeter ki onlar kitap okusunlar, kitaba ulaşsınlar. Kitap okuyan insan cahil kalmaz, kitap okuyan öğrencinin ufku açılır" dedi.