25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

30 Mart 2017, Perşembe 08:29

KİTAP KOKULU ETKİNLİK

Kütüphane haftası ilçemizde coşkulu etkinliklerle kutlandı. Torbalı İlçe Halk Kütüphanesi ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir program hazırlayarak anlamlı etkinliklere imza attı.

Kütüphane haftası ilçemizde coşkulu etkinliklerle kutlandı. Torbalı İlçe Halk Kütüphanesi ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir program hazırlayarak anlamlı etkinliklere imza attı. İlk olarak Torbalı İlçe Halk Kütüphanesi’nde bir etkinlik düzenlendi. Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, kütüphaneyi ziyaret etti. Kütüphaneye üye olarak 1 yılda en çok kitap okuyan ilk üç üyeye Kaymakam Kadir Sertel Otcu, tarafından satranç takımı hediye edildi. 1 yılda 122 kitap okuyan, Taha Can Evcil birinci oldu.

COŞKULU ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Daha sonra ortaokul ve lise öğrencileri ile eğitimciler tarafından oluşturulan kortej ile yürüyüş yapıldı. Kazım Dirik Caddesi’nde hazırladıkları pankartlar ile yürüyüş yapan öğrenciler, kitap okumanın önemine dikkat çekti. Etkinlik vatandaşların da takdirini kazandı. Daha sonra Torbalı Belediyesi karşısındaki Atatürk Meydanı’na gelen öğrenciler, meydanda oturarak hep birlikte kitap okudu. Yaklaşık bir saat kitap okuyan öğrenci ve öğretmenler, kendilerini gören vatandaşlara karşı farkındalık oluşturmaya çalıştı. Etkinlikler daha sonra Yeniköy İlkokulu’nda devam etti.

YAZAR HÜSEYİN YURTTAŞ’TA KATILDI

Etkinliğe öykü yazarı Hüseyin Yurttaş’ta katıldı. Öğrencilerle birlikte kitap okuyan Hüseyin Yurttaş, daha sonra isteyen öğrenciler için kendi yazdığı kitabını imzaladı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerle birlikte kitap okuyan Görmez, başarılı etkinlikten dolayı tebrik etti. HASAN DEMİR