29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Haziran 2019, Pazartesi 09:08

KİM KAZANÇLI ÇIKTI İMAMOĞLU MU YILDIRIM MI?

Moderatörlüğünü gazeteci İsmail Küçükkaya’nın yaptığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı ortak yayın, yıllar sonra ilk kez iktidar ve muhalefeti aynı ekranda buluşturdu.

Tüm gözler bu tarihi buluşmadaydı. Öyle ki; öncesinde anket şirketlerinden, 23 Haziran’da yeniden sandığa gidecek İstanbullulara, siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kesim bu programın seçim sonucunu dahi etkileyebileceği yorumlarını yapmıştı.

Ancak programın kazananı kim sorusuna baktığımızda;

Karşımıza cevap olarak Türkiye demokrasisi çıkıyor…

Önceki iktidarlar döneminden bu yana ilk kez yapılan program, toplumca unuttuğumuz ‘düzeyli tartışma’ kültürünü yeniden hatırlamamıza yardımcı oldu.

Genel olarak bakıldığında adil bir şekilde tamamlanan yayında taraflar, aynı sorulara eşit sürelerde cevaplar verdi, seçmene kendilerini ifade etmeye çalıştı yorumları yapılsa da ben Küçükkaya’nın modaratörlüğünü beğenmedim.

Aslında bayan bir modaretör olsa daha iyi olurdu fikrini savunanlarda oldu.Bende aynı fikirdeyim.

Diğer önemli konu ise sürekli sansüre maruz kalan İmamoğlu'nun öne çıkması oldu.. İmamoğlu rahat ve kendinden emin tavırlarıyla daha net bir görüntü verirken, Yıldırım’ın sık sık söz kesmesi ve müdahale etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Yıldırım'ın yayının başında tedirgin bir ruh hali görüntüsünün vücut diline ve yüzüne yansıması da dikkat çeken diğer bir detay oldu.

İmamoğlu'nun Yıldırım'ın söz kesmelerine karşılık kendisine 10 saniye - 15 saniye gibi süreler ilave etmesi ve hak vurgusu yapması ise bir diğer önemli renkli görüntü oldu.

Program sonrası ailecek resim çekilme konusunu İmamoğlu'nun gündeme getirmesi ve verdiği kucaklaşma ve bütünleşme mesajı İmamoğlu'na artı puan olarak yazıldı.

İBB başkan adaylığı duyurulduğu günden bu yana hükümete yakın haber kanalları ve gazetelerde hiçbir olumlu haberi yer almayan Ekrem İmamoğlu’nu dün akşam o kanallar da yayınlamak zorunda kaldı.

İmamoğlu ilk kez tüm haber kanallarında sesini duyurma, görüşlerini karşıt seçmene de ifade edebilme fırsatı bulmuş oldu.

Canlı yayın Torbalı’da da yoğun ilgi gördü. Ekran başındaki birçok vatandaş canlı yayını takip ederek sosyal medyadan görüşlerini paylaştı.

Sonuç olarak ;

İmamoğlu dünkü canlı yayında verdiği mesajlar, kendindem enin tavırlarıyla daha ön plana çıktı diyebiliriz.

Bu tür tartışmaların daha da artması dileğiyle..