19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Haziran 2017, Salı 19:47

KILIÇDAROĞLU’NA TORBALI'DAN ZEYTİN FİDANI GÖTÜRDÜLER

Zeytinlik alanların sanayi imarına açılması ile ilgili kritik komisyon görüşmesinin yapılacağı bugün, Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Örgütü’nde yer alan zeytin üreticileri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri Övünç Demir öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çıkarma yaptı.

Zeytinlik alanların sanayi imarına açılması ile ilgili kritik komisyon görüşmesinin yapılacağı bugün, Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Örgütü’nde yer alan zeytin üreticileri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri Övünç Demir öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çıkarma yaptı. Bugün sabah 09.30’da Anıtkabir’deki resmi tören ile programa başlayan Torbalı heyeti, önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Okyar Sındır ve İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır ile görüştü. Ardından CHP Grup toplantısına katılan Torbalı heyeti, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Torbalı heyetini makamında kabul eden Kılıçdaroğlu, zeytin tasarısı konusunda sivil direnişlerinden dolayı Torbalılı zeytin üreticilerini tebrik ederek ilçemize selamlarını gönderdi.

ATA’NIN HUZURUNA ÇIKIP ÇELENK BIRAKTILAR

Anıtkabir’de resmi yürüyüş düzenleyen Torbalı heyeti, Atatürk’ün kabrine çelenk bıraktı. Anıtkabir özel defterini heyet adına Övünç Demir doldurarak imzaladı. Ata’nın huzurundaki saygı duruşunun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret eden heyet ilk olarak Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile bir araya geldi. YDK Başkan Yardımcısı Sezgin Kaya ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Turgay Bozoğlu görüşmelerinin ardından Heyet; Genel Merkez bahçesine yetişkin zeytin ağacı dikti. Zeytin ağacının önünde hatıra fotoğrafı çektiren Torbalılılar, ‘sayın genel başkanımız zeytin ağaçlarımız size emanet’ yazılı pankartı açtı.

İZMİR VEKİLLERİ İLE TOPLANTI YAPTILAR

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Okyar Sındır ve İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam ve Özcan Purçu ile toplantı yapan Torbalılar; vekiller ile zeytin konusunu uzun uzun görüştü. Komisyon üyesi Tacettin Bayır’dan, zeytin ağaçlarını var gücü ile savunması istendi.

GRUP TOPLANTISINA TORBALI’NIN ZEYTİN FİDANLARI DAMGA VURDU

CHP grup toplantısına katılan Torbalı heyeti, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerine zeytin fidanı ile zeytinden yapılan ürünleri hediye etti. Zeytin fidanları büyük ilgi gördü. Heyet ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında üzerinde ‘Zeytin yağı hayat bağı, zeytin barıştır, zeytin ağacıma dokunma, zeytin cennetin en büyük armağanıdır, zeytin ekonomiye feda edilemez’ yazılı dövizleri açtı. Kılıçdaroğlu kürsüden Torbalılı zeytin üreticilerini selamladı.

KILIÇDAROĞLU: ‘TORBALI’YA DÖNÜNCE MESELEYİ ANLATIN”

Torbalı heyetinin son ziyaret yeri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclisteki makam odası oldu. Kılıçdaroğlu, Övünç Demir ve Torbalılı zeytin üreticilerini makamında ağırladı. O sırada zeytin tasarısının komisyondan geri çekildiği müjdesini veren Kılıçdaroğlu, sevincini Torbalı heyeti ile paylaştı. Genel seçim ve yerel seçim sürecine dair heyetin fikrini alan Kılıçdaroğlu, Torbalı’ya sevgi ve selamlarını yolladı. Heyet ile hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, heyetten Torbalı’ya döndüklerinde iktidar partisinin zeytin ağaçlarını yok etme arzusunu ve CHP’nin buna direncini anlatmalarını istedi. HASAN DEMİR