20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Şubat 2017, Çarşamba 09:05

KILIÇDAROĞLU'NA TORBALI'DAN HEDİYE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısına Torbalı’dan gelen çiftçiler damga vurdu. Kemal Kılıçdaroğlu’na puşi hediye eden çiftçilerle Kılıçdaroğlu bir süre ilgilenip sohbet etti ve hediye Puşiyi takarak kameralara poz verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısına Torbalı’dan gelen çiftçiler damga vurdu. Kemal Kılıçdaroğlu’na puşi hediye eden çiftçilerle Kılıçdaroğlu bir süre ilgilenip sohbet etti ve hediye Puşiyi takarak kameralara poz verdi. Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında şunları ifade etti.

BUNU KULAĞINA KÜPE ETSİN

“Önümüzdeki günlerde giderek artan bir baskıyı hep beraber göreceğiz. Son bir hafta bazı yaşananları aktaracağım. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yapılan saldırı. Gençlik Kolları üyemiz Samet Burak Sarı tutuklandı, tweet'ler atmış, 'Ben atmadım, eşleştirme yapın' diyor. Hapisteki gazeteci sayısı 150'yi aştı. En son Deniz Yücel, DieWelt gazetesinin Türkiye temsilcisi, uzun süredir tutuklu. Gözaltına alınmasının sebebi Berat Albayrak'la ilgili internette yayınlanan mailler vardı. Berat Albayrak'ın ne halt ettiğini gayet iyi biliyoruz. Benim Amerika ziyaretim sırasında, saniye saniye kendisine kimler tarafından bilgi verildiğini de biliyoruz. Ama Türkiye'nin gündemi bu olmadığı için şimdilik sessizliğimizi koruyoruz. Ama Albayrak bunu kulağına küpe etsin.

AKADEMİSYENİN SÖZLERİ

Fatma Bostan Ünsal, görevine son verilen akademisyenlerden biri. AKP'nin 64 kurucusundan biri. Eşi eski AKP milletvekili ve Mazlum-Der Başkanı. İkisi de bütün hayatları boyunca insan hakları mücadelesi vermiş. Yeni Asya'ya, '28 Şubat'ta doktora sınavına başörtülü olduğum için alınmadım, akademi bize kapalıydı ama görüşlerimizi rahat bir şekilde ifade ediyorduk. Bugün o meşruiyette konuşamıyor, mağduriyetleri dile getirdiğimizde arkadaşlarımız ihanet olarak görüyorlar' diyor. 18 yaşında vekilliği kimin için getiriyorlar? Bu Ankara'daki beylerin çocukları hiç askere gitmez, garibanın çocuğu El Bab'a gider, şehit olur. Senin çocuğuna niye nasip olmuyor şehitlik, niye El Bab'a göndermiyorsun? Rakka'ya gideceğiz diyorlar. Garibanın çocuğuna mı güveniyorsun. Önce kendi çocuklarını al git Rakka'ya.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Sağolsun Cumhurbaşkanı meydanda çıktı ve 'Bütün yetkileri tek elde topluyoruz' dedi. Teşekkür ediyorum, bu kadar açık konuştuğunuz için. Ben 'rejim değişikliğidir' diyordum 'yok' diyorlardı. Bunu itiraf ettikleri için sana yürekten teşekkür ediyorum. Diyorlar ki 'anayasa değişikliği ile çift başlılık kalkacak.' Çift başlılık yok ki zaten. Binali Bey'in itiraz etme kapasitesi, yeteneği mi var? Tarafsızlık ne demektir, objektif, sağduyulu olmak demektir. Sayın Başkan seçildikten sonra Meclis'e gelecek ve 'tarafsız' olduğuna dair yemin edecek. Neresinden tutsanız dökülüyorlar. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir maceraya teslim ediliyor. 6 milyon üniversite öğrencisi var. Lütfen kaydınızı okuduğunuz yere aldırın ve referandumda oy kullanın.” 'DEMOKRASİNİN YANINDA YER ALIN' AVRUPA Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında yapılan görüşmede, Piri, AB'ye Ankara ile müzakereleri derhal askıya alması çağrısı yaptıktan sonra CHP'den kendisine yöneltilen eleştirileri anımsattı. Avrupa Halk Partisi ve Liberallerin, müzakerelerin dondurulmasını önerdiğini, kendisinin de bir ara yol olarak geçici dondurmayı önerdiğini ifade etti.Görüşmede referandum süreci de ele alındı. Kılıçdaroğlu, Kati Piri'nin “Bu dönemde AB'den beklentiniz nedir?” sorusuna “Bu süreci yakından takip edin, demokrasinin yanında yer alın” yanıtını verdi. Ardından Piri, HDP'lilerle görüştü, Görüşmede, 10 aylık hapis cezası nedeniyle Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu milletvekilleri konuları ele alındı.

CHP'DE DE KINALI ELLER

MHP'nin muhaliflerinden Meral Akşener'in başlattığı “Kınalı eller 'Hayır' diyor” kampanyasına CHP'li kadınlar da katıldı. Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktığı sırada kınalı ellerini açarak gösteren kadınlar, referandumda 'hayır' oyu vereceklerini söyledi. Torbalı'dan gelen çiftçiler ise Kılıçdaroğlu'na puşi hediye etti