25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

4 Mart 2017, Cumartesi 13:46

KILIÇDAROĞLU İZMİR'DEN SESLENDİ

Referandum çalışmaları kapsamında ilk kez İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak iş dünyası temsilcileri ve profesyonel kulüp başkanları ile bir araya geldi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Referandum çalışmaları kapsamında ilk kez İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak iş dünyası temsilcileri ve profesyonel kulüp başkanları ile bir araya geldi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Basına kapalı gerçekleşen programa iş dünyasının temsilcileri eksiksiz katıldı. Sadece İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli yurt dışında olmasından dolayı toplantıda yer almadı. Ayrıca İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı için milletvekillerine özel bir davet geçilmediği ifade edildi. İl Yönetim Kurulu üyelerinin tam kadro iştirak ettiği programa Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Murat Bakan ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları da katılım gösterdi.

BUGÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ DÜŞÜNÜN

Önümüzde bir süreç var. Bu süreç bizlere sorumluluk yükleyen bir süreç. Bugünümüzü değil geleceğimizi de ilgilendiren bir süreç. Bütün vatandaşlarımıza şunu söylüyorum; bu süreçte sandığa giderken düşünerek gidin diyorum. Yapılan değişiklik sıradan bir değişiklik değil. Cumhuriyetin kurucu değerlerinin bir anlamda tahrip edilmek istendiği bir değişim ve dönüşüm süreci. Eğer bizler kendi ülkemizde birlikte yaşamak istiyorsak, huzur içinde yaşamak istiyorsak, siyasi görüşlerimiz, kimliklerimiz, inançlarımız farkı olabilir düşünerek gitmeliyiz. Bu güzel coğrafyada insanca yaşamak istiyoruz. Oylanacak olan demokrasi mi tek adam rejimi mi? Oylanacak olan budur. Demokrasi benim için ne kadar geçerliyse benim gibi düşünmeyen insan için de geçerlidir. Ben referandumda hayır oyu kullandığımda kendim için değil benim gibi düşünmeyen insan için de oy kullanıyorum, onun da oylarını bir anlamda korumuş oluyorum. Hayır oyunun bu kadar önemli bir değeri var.

YÜKSEK KATILIM ŞART

İş dünyanın içinde bulunduğu şartları gayet iyi biliyoruz. Türkiye’nin her yerinde bir araya geliyoruz, konuşuyoruz. Bilerek medyaya kapalı yapıyoruz ki iş dünyası temsilcileri düşüncelerini rahatlıkla iletebilsin istiyoruz. Sorunları var, biliyoruz. Mal ve varlıklarına el konuluyor, biliyoruz. Sonuçta bu süreci el birliğiyle aşmak zorundayız. Ortak mücadele etmek zorundayız. Yapacağımız en önemli şey 16 Nisan’da sandığa gitmektir. Bir oyla bir şey değişmez diye bir düşünce asla ve asla doğru değil. Emin olun çocuklarımıza anlatamayız. Ne olursa olsun evet ya da hayır ama mutlaka sandığa gidip oy kullanmak zorundayız. Yüzde 85’in üzerindeki katılım çok değerli bir sonuç çıkaracaktır.

İZMİR’E GÜVENİYORUZ

İzmir’i biliyoruz. Demokrat bir kent... Farkı inşaların bir arada yaşadığı bir kent. Bütün Türkiye’nin özlem duyduğu bir yaşamın standartlarını yaşama geçirmiş bir kent. İzmir’den bir kaygımız yok. Tam tersine tüm Türkiye’nin İzmir gibi düşünmesini, yaşamasını istiyoruz. En büyük arzumuz odur. İzmir kendi bölgesine örnek olan bir kent. Biz çalışmalarda ağırlığımızı belki İzmir’e, Ege’ye, Trakya’ya vermeyeceğiz ama Karadeniz’e, Doğu Anadolu’ya, Orta Anadolu’ya ağırlık vermek zorundayız. Daha fazla çalışmak ve emek harcamak zorundayız. Sizden bir ikinci isteğim; önceki seçimlerde hangi partiye o vermiş olursanız olun, ama bu seçimde bir vatandaşımızı sandığa gitmeye ve hayır oyu vermeye ikna edin.