20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Mayıs 2017, Salı 08:57

KENDİ PENCERESİNİ DOĞRU GÖREN YÖNETİCİLER

Evet sevgili Torbalılılar, bu günkü köşe yazımda dile getireceğim iki konum var bunları mecliste gündeme getirdim ama mecliste konuşmakla bu konuların halledildiği hiç görülmemiş. Halkın da bu konularda hiç bir bilgi sahibi olmayışı demek bizim mecliste kendimizin çalıp kendimizin oynaması gibi bir durum yaşanmaktadır. Daha önce yerel gazetelerimizin tamamı toplantılara geliyordu. Şimdi çoğu gazete muhabirlerimizin meclis toplantısından haberi yok malesef .Neyse konu açıldıkça sorun ağı büyüyor ağı fazla genişletmeden konumuza tekrar dönelim.

Sayın Torbalılar ;

05.05.2017 meclis toplantısında sayın belediye başkanımız Adnan Yaşar Görmez ‘e şunu sordum. Dedim ki ‘’ Sayın Başkanım belediye den çıkartılan 60 civarında olduğunu bildiğim işçilerimizin akıbeti nedir’’ .Buraya kadar her şey çok normal. O belediyemizin avukatını açıklama yapmak üzere kürsüye davet etti. Avukat kardeşimiz resmiyetin işleyiş tarzına göre anlatıp hukuki sürecin son bulmasıyla , eğer ki onların lehine sonuçlanırsa da tekrar işlerinin başına döneceğini bildirdi. Buraya kadar harika, biz hukuki sürecin işleyişine bir şey demiyoruz.

AMA BİR HUSUSA DİKKAT ÇEKMEK İSTERİM ; ADNAN YAŞAR GÖRMEZ ARKADAŞLARI TOPARLAYIP ARADAŞLAR İLK MAHKEMEYİ KAZANIN SÖZ HEPİNİZİ GERİ ALACAĞIM DİYE SÖZ VERİP, ŞİMDİ DE YARGI SONUCUNU BEKLEMEMİZ GEREKİYOR DİYOR. OYSA SAYIN BAŞKAN ; İLK MAHKEME ÇALIŞANLARIN LEHİNE SONUÇLANMIŞ, SİZ BUNA OKEY VERMEMİŞİNİZ. İSTİNAF MAHKEMESİNE GÖNDERDİNİZ, ORDANDA ONLARIN LEHİNE SONUÇLANAN DAVA BU SEFER YARGITAYA GÖNDERİLİYOR. SAYIN BAŞKAN O ZAMAN İLK MAHKEME KARARI DiYEREK SÖZ VERMEYİP, MAHKEME SONUCUNU BEKLEYİP, ONA GÖRE İŞE ALACAĞIM DEMELİYDİNİZ. BU İNSANLARA YANAR DÖNER CEVAP VERMEYİN!

İKİNCİ BİR HUSUS :

SAYIN BAŞKAN; BENİM DEMEMLE OLMUYOR YARGI SÜRESİ BEKLENMESİ GEREKİYOR DİYORSAN. O ZAMAN TORBALILI BİR ESNAFIMIZIN İLK MAHKEME ALEYHİNE VERİLEN SONUCA GÖRE VE TEMİZ HAKKI AÇIK BİR KARARA GÖRE, ESNAFIN HEM RUHSATINI İPTALİNE, HEM DE İŞ YERİ MÜHÜRLEYİP TAHLİYE ETTİRMEK İÇİN ENCÜMEN KARARI ALIP, ESNAF MAĞDUR EDİLMİŞTİR . EĞER Kİ MAHKEME SONUÇLANMADAN BİR KARAR VERİLMİYORSA, SİZ BELEDİYE OLARAK YARGIDAN GELECEK OLAN CEVAP BEKLENMEDEN NEDEN USULSÜZ İŞLEM YAPTIRDINIZ ? SAYIN BAŞKAN; İNSANA SORARLAR! BURASI TORBALI BELEDİYESİ Mİ ,YOKSA PARTİLİ TORBALI BELEDİYESİ Mİ? KANUNLAR AKP’Lİ OLMAYANLARA UGULANMAYIP, KİŞİSEL İNSİYATİFLERDE AKP’LİLERE ÖZGÜ MÜ KULLANILMAKTADIR?

2.SORUN ŞU: ÇÖZÜM DİYE ÜRETİLİP YAPILAN DÜĞÜN SALONLARI ÇÖZÜNÜRLÜK BEKLİYOR.

Sayın Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez;

Halkın mağduriyetini gidermek için sokak aralarında düğün yasağı getirildiğinden, bu mağduriyeti gidermek için her mahalleye bir düğün salonu hizmetinde halkın tepkisini almaktadır. Yaptığı çoğu düğün salonlarında kına gecelerinde ve düğünlerde gelin ve damadın bekleme odasının ve WC’lerin bulunmadığını biliyoruz. Taş döşeyip gitmekle düğün salonu yapılmıyor. Verecekseniz hizmeti hakkıyla verin, vermeyecekseniz de bırakın olduğu haliyle kalsın ki ,hizmet alamadık diyelim. Şimdi soracaksınız, bu yer nerede? Birçok yerde var, ama en basiti burnumuzun dibi ayrancılar suyun başına düğün salonu yaptık diye övündükleri yer.

Evet sayın Torbalılılar, biz sizlere bunu anlatmak zorundayız .Kaç tane Torbalı’da ikametgah eden meclisin yolunu biliyor? bunu mecliste değil torbalı halkına da, neler olup bittiğini anlatmak Torbalılarımızın en doğal hakkıdır der, ALLAHA Emanet ederim.