16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Mayıs 2017, Çarşamba 15:55

KENDİ İSTASYONU HARİÇ HEPSİ BUHAR OLDU

İnternet üzerinden yayın yapan Ege'de Son Söz Gazetesi Torbalı Belediyesi ile ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi..

İnternet üzerinden yayın yapan Ege'de Son Söz Gazetesi Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi..

EGE'DE SON SÖZ'ÜN HABERİ ŞU ŞEKİLDE

İzmir’in nüfusu her geçen yıl artan ve sürekli göç alan ilçelerinden birisi olan Torbalı’da sanayi, tarım ve konut yerleşim alanlarını kontrol altına almak isteyen Torbalı Belediyesi imar plan çalışmalarını hızlandırdı. Torbalı Belediyesi, şehir merkezini kapsayan alanı ilgilendiren 1/500 ölçekli nazım imar planını Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. Büyükşehir de ilçeden gelen önerileri ve talepleri dikkate alarak yeni planı tamamladı. İlçenin bundan sonra anayasası olacak olan yeni imar planları askıya çıkartıldı.

ŞOK OLDULAR

Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkartılan planları inceleyen ilçedeki akaryakıt istasyonları sahipleri büyük bir şok yaşadı. Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez’in kendisine ait akaryakıt istasyonu ve belediyeye ait şu anda faaliyette bulunmayan iki akaryakıt istasyonu dışında tüm akaryakıt istasyonlarının yeni planda “ticaret alanına” çevrildiği ortaya çıktı. Torbalı’nın ortasından geçen ana yol üzerinde günde binlerce araca hizmet veren akaryakıt istasyonları yeni planda yok oldu. İlçe belediyesinin altyapısını hazırlayarak Büyükşehir’e gönderdiği öneri plan aynen kabul edilirken ilçe merkezindeki diğer sekiz akaryakıt istasyonunun yeni planda görünmemesi kafaları karıştırdı.

ÖNCE İTİRAZ, SONRA DAVA

İlçede bulunan akaryakıt istasyonları sahipleri bir araya gelerek duruma itiraz etti. Torbalı Belediyesi, planların Büyükşehir tarafından yapıldığını belirtirken kendisine gelenleri Büyükşehir’e yönlendirdi. Birçok kişi askıdaki planlara itiraz etti. Gerekirse dava açacaklarını belirten işletmeciler yıllardır faaliyette bulunan işletmelerinin planlarda yok olmasına anlam veremediklerini söyledi.

FAALİYETLERİ SONA ERECEK!

Torbalı Belediyesi’nin önerdiği Büyükşehir Belediyesi’nin de hazırlıklarını tamamlayarak askıya çıkarttığı planlarda Belediye Başkanı Görmez’in şahsına ait istasyon ve sanayi bölgesi içinde kalan istasyon “akaryakıt ve servis istasyonu” olarak görünüyor. Diğerlerinin tamamı ise “ticaret alanı” olarak kayıtlarda geçiyor. Planın böyle kabul edilmesi halinde yıllardır faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarının şimdiye kadar aldıkları ruhsatlar da geçersiz sayılabilecek. Ayrıca ileride yapacakları devir, satış gibi işlemler sonrasında belediyeden yeni ruhsat alma haklarını yitirecek.

EGE'DE SON SÖZ