24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

31 Ağustos 2017, Perşembe 10:41

KAZDILAR BIRAKTILAR ÇİLESİ KÖYLÜYE KALDI

Karakızlar’ın kadınları, kazılan yolların oluşturduğu toz ve topraktan dertli. Karakızlar dağlarından çıkan doğal suyun Karakuyu’ya indirilmesi için çalışma gerçekleştirilmişti.

Karakızlar’ın kadınları, kazılan yolların oluşturduğu toz ve topraktan dertli. Karakızlar dağlarından çıkan doğal suyun Karakuyu’ya indirilmesi için çalışma gerçekleştirilmişti. Bu çalışma sırasında kazılan yollar bir daha yapılmadı. Eski haline getirilmeyen yollar ve yüzünden Karakızlar kadınları isyan ediyor. Oluşan toz nedeniyle evlerinin camlarını dahi açamayan vatandaşlar, kapılarının önlerini ise her gün defalarca süpürmek durumunda kalıyor. Bozuk yollar sadece kadınları değil, erkekleri de vuruyor. Arabaların alt takımları, bozuk yollarda hasar görüyor.

KÖY HALKI TEPKİLİ

Karakızlar sakinleri, bozuk yolların bir an önce yapılmasını istiyor. Tüm köy halkı, yetkililere tepkili. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Köyümüze önce meydan yapıldı, ancak biz meydana sevinemeden yolları kazarak bozdular. Oluşan toz ve toprak yüzünden evlerimizin camını açamıyoruz. İçeride sıcaktan pişiyoruz. Kirlenen camları her gün silmekten bıktık. Kapının önünü süpürmekten bıktık. Süpürmesek, topraklar içöeri giriyor, süpürsek biraz sonra yeniden kirleniyor. Yetkililer bu çileye son versin, Karakızlar aylardır bu rezaleti çekiyor” şeklinde tepki gösterdi. HASAN DEMİR