28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Ağustos 2017, Pazartesi 15:16

KAZALAR OLMADAN BURAYA ÜST GEÇİT YAPIN

Hastaneye her gün girip çıkacak binlerce hastanın güvenli şekilde hastaneyi kullanabilmesi için hastane girişi ile dolmuşların geçtiği karşı yol arasına üst geçit yapılması gerekiyor.

Bir hafta önce faaliyete geçen Torbalı Devlet Hastanesi’nin dış bahçesindeki eksiklerin tamamlanması için hızla uğraşılırken bir yandan da resmi açılıştan önce Torbalı – Bayındır karayolundaki asfaltlama çalışması bitirilmeye çalışılıyor. Ancak bütün bu çalışmaların yanında düşünülmemiş olan bir gerçek var. Hastaların hastaneye ulaşabilmek için karayolunda karşıdan karşıya geçmek durumunda olduğu. Üstelik acil servis girişini kullanmak isteyen vatandaşlar yaklaşık 200 metre uzaklıktaki yaya geçidini kullanmak durumunda kalırken, poliklinik girişinden girecek hastaların kullanabileceği bir yaya geçidi bile bulunmuyor. Yol yapım çalışmasının tamamlanmasının ardından, hastalar için hastaneye ulaşmak ölümcül bir iş haline gelecek. Çünkü karşıdan karşıya geçmek durumunda olan hastalara araba çarpma riski çok yüksek.

ÜST GEÇİT ŞART

Hastaneye her gün girip çıkacak binlerce hastanın güvenli şekilde hastaneyi kullanabilmesi için hastane girişi ile dolmuşların geçtiği karşı yol arasına üst geçit yapılması gerekiyor. Torbalı – Bayındır Karayolu her gün on binlerce araç tarafından kullanılıyor. Yol yapım çalışmasının tamamlanmasının ardından bu yol çok daha tehlikeli hale gelecek. Buraya yaya geçidi konulsa bile güvenlik tam anlamıyla sağlanmayabilir. Bizim Torbalı Gazetesi olarak yetkililere uyarı görevimizi yapıyoruz. Hastane yolunda ölümlerin meydana gelmemesi için tek önlem yaya üst geçidi. HASAN DEMİR