27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Haziran 2017, Cuma 10:10

KAZA OLDU GEÇİT KAPATILDI

Dün İZBAN treni ile bir TIR'ın çarpışarak kaza yaptığı demiryolu hemzemin geçidi kazanın ardından alınan ani bir karar ile kapatıldı.

Dün İZBAN treni ile bir TIR'ın çarpışarak kaza yaptığı demiryolu hemzemin geçidi kazanın ardından alınan ani bir karar ile kapatıldı. Daha önce kapatılması ve üst geçit yapılması gerektiği konusunda basında çıkan onca uyarıyı dikkate almayan yetkililer, yaşanan kazanın ardından hemzemin geçidi beton bloklarla kapattı. Uygulamadan habersiz olan TIR sürücüleri sabah yolun kapatılmış olduğunu görünce geri döndüler.

BAŞKA KAZALAR YAŞANMASIN

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demir Yolları ortaklığı ile kurulan İZBAN'ın üç yıl önce aldığı kararla bütün hemzemin geçitler kapatılmış İZBAN hattında yalnızca Kuşçuburun ve Torbalı arasındaki hemzemin geçit kalmıştı. Basının tüm uyarılarına rağmen her gün binlerce TIR'ın geçtiği o hemzemin geçitte önlem alınmayınca kaza geliyorum dedi. 24 saatlik vardiyalarla çalışan demiryolu görevlilerinden biri tamtamları kapatmayı unutunca bir TIR ve tren çarpıştı. Bugün geçidin beton bloklarla kapatıldığını gören vatandaşlar sevinç yaşadı. HASAN DEMİR