19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Haziran 2017, Cuma 09:37

KAZA DERS OLMADI O GEÇİT YİNE AÇILDI

Geçtiğimiz hafta Torbalı ile Kuşçuburun arasındaki demiryolu hemzemin geçidinde bir kaza meydana gelmiş ve İZBAN treni ile bir TIR çarpışmıştı. Tepkilerin ardından beton bloklarla kapatılan hemzemin geçit, bayram tatilinse sessiz sedasız açıldı.

Geçtiğimiz hafta Torbalı ile Kuşçuburun arasındaki demiryolu hemzemin geçidinde bir kaza meydana gelmiş ve İZBAN treni ile bir TIR çarpışmıştı. Tepkilerin ardından beton bloklarla kapatılan hemzemin geçit, bayram tatilinse sessiz sedasız açıldı. Hemzemin geçidin kapatılmasının ardından kamuoyunda altgeçit yapılacağı beklentisi oluşmuş, ancak Bizim Torbalı Gazetesi, geçidin tekrar açılacağını duyurmuştu. Ne yazık ki gazetemiz haklı çıktı ve geçit açıldı. Üstelik hiçbir önlem alınmadan ve kazaya neden olan ihmaller ortadan kaldırılmadan açıldı.

İHMALLER DEVAM EDİYOR

Bir TIR ile İZBAN treninin çarpışmasıyla sonuçlanan feci kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmamıştı. Kazanın ardından beton bloklarla kapatılan hemzemin geçit yerine altgeçit yapılacağı beklentisi kamuoyunda sevince yol açmıştı. Gazetemizin, tamtamları çalıştıran trafonun yeniden yapıldığını gündeme getirmesiyle sevinç ortadan kayboldu. Kazanın şoku bile atlatılmadan, geçit sessiz sedasız açıldı. Üstelik tamtamların boyu hala kısa ve tamtamların kenarı bir kamyonun girebileceği kadar açık. İhmallerin ortadan kaldırılmaması, yeni kazalara davetiye çıkarıyor. HASAN DEMİR