25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Şubat 2017, Cuma 08:26

KAYMAKAM'DAN OKUL MÜDÜRLERİNE TALİMAT '' KANTİNCİDEN HEDİYE ALMAYACAKSINIZ '

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yöneticilerine yönelik eğitim değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirildi

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yöneticilerine yönelik eğitim değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirildi. Bugün Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, şube müdürleri ve ilçedeki okul müdürleri ile müdür yardımcıları katıldı. Okul idarecilerine yönelik düzenlenen değerlendirme ve planlama toplantısında önemli konular konuşuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantılarına ilk kez katılmış olan Kaymakam Otçu, önemli açıklamalar yaptı. Daha sonra okul idarecilerinin tek tek söz alarak sorunları anlattığı toplantı, eğitim camiası açısından son derece önemli geçti.

KAYMAKAM: “KANTİNCİDEN HEDİYE ALMAYACAKSINIZ !”

Konuşmasında çok önemli açıklamalar yapan Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, okul idarecilerinden kantin konusunda hassas olmalarını istedi. Öğretmenlerin ise görevini 40 dakikalık ders anlatmaktan ibaret görmemelerini isteyen Kaymakam Otçu, şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenlerin görevi 40 dakikalık ders anlatmaktan ibaret değil. Öğrencilerle özel olarak ilgilenmeli ve veliler ile iletişim halinde olmalılar. Sorunlarımızdan biri de kantin sorunu. Okul idarecileri kantinleri sık sık denetlemeli ve satılan her ürünü kontrol etmeliler. Kantinci, okul idarecisiyle yakın ilişki içerisine girip hediyeler vermeye başladığında idareci o kantini denetleyemez hale geliyor. Bu durumdan kaçınmamak için aranızdaki resmi ilişkiyi daima korumalısınız. Kantini denetleyecek içeride hangi marka hangi kalite ürün satılıyor bileceksiniz” dedi.

İLÇELERİN NÜFUSUNDAN FAZLA ÖĞRENCİMİZ VAR

Torbalı’da 10 okul ve 34 bin öğrenci olduğunu ifade eden Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, pek çok ilçenin toplam nüfusundan fazla öğrencimiz olduğunu söyledi. Çok okulu ve öğrencisi olan bir ilçede sorunlarında fazla olduğunu ifade eden Tosun, tüm sorunları ortadan kaldırarak eğitimi en mükemmel hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.