29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

3 Mart 2017, Cuma 12:12

KAYA'DAN HDP'YE SERT TEPKİ '' İZMİR HASAN TAHSİN'İN ŞEHRİDİR ''

AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya, HDP'nin İstanbul, Diyarbakır ve İzmir'de yapılan eşzamanlı başlattığı referandum kampanyasına tepki gösterdi.

AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya, HDP'nin İstanbul, Diyarbakır ve İzmir'de yapılan eşzamanlı başlattığı referandum kampanyasına tepki gösterdi. Kaya, toplantının Tepekulu Kongre Merkezi'nde düzenlenmesini sağlayan Makine Mühendisleri Odası'nı ve 'hayır' oyu vereceğini açıklayan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i eleştirdi. Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

'' İZMİR HASAN TAHSİN'İN ŞEHRİDİR "

''Zamanında çok söyledik, MMO İzmir Şubesi tavır ve eylemleriyle terörü cesaretlendirmektedir. Bu çok net bir şekilde, ayan ve beyan ortadadır. HDP'li Sırrı Süreyya Önder İzmir'e gelmiş, Makine Mühendisleri Odası'nın salonunda teröristbaşına methiyeler dizmiş, 'hayır' oyu istemiş. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, o salonda, başta şahsım olmak üzere milli birlik çağrısı yapanlara neler söylediğini de unutmadık! Önder, hem teröristbaşını övüyor hem de 16 Nisan'da 'evet' oyu verecek olanlara hakaret ediyor. Bir de bunu İzmir'de yapıyor. Ey Sırrı Süreyya! Sen İzmir'i bilmezsin. İzmir, kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. İzmir, Hasan Tahsin'in şehridir. İzmir, Gazi Mustafa Kemal'in övdüğü, üzerine artık hiçbir kirli ayağın basamayacağını ifade ettiği, şanlı bir şehirdir. İzmir'de kalkıp terörü övemezsin, teröristbaşını alkışlatamazsın, bu şehri ihanetin bir durağı yapamazsın. Buna asla müsaade etmeyiz. İzmirli hemşehrilerim bu şer cephesini iyi tanır. Hainlerle fink atıp, terörle flört edenlerin, İzmirliler'e söyleyecek bir sözü yoktur. Vatanına, bayrağına ve istiklaline aşık olan İzmirli hemşehrilerim, bu şer cephesinin oyunlarına gelmeyecektir. Benim CHP'ye bu zamana kadar oy vermiş İzmirli hemşehrilerim, bunlarla aynı yolda yürümez ve aynı yönde oy vermez, ben buna inanıyorum."