24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Şubat 2017, Cumartesi 11:40

KATLİAMIN ACISINI İÇİMİZDE YAŞIYORUZ

Torbalı Azerbaycan Derneği Başkanı Memet Gökçe, Hocalı katliamının yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. 25 Şubat 1992’de dünyanın en büyük insanlık suçlarından birinin işlendiğini ifade eden Gökçe, katliamı lanetledi.

Torbalı Azerbaycan Derneği Başkanı Memet Gökçe, Hocalı katliamının yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. 25 Şubat 1992’de dünyanın en büyük insanlık suçlarından birinin işlendiğini ifade eden Gökçe, katliamı lanetledi. Katliamda ölenleri rahmetle andıklarını ifade eden Gökçe, savaşların olmadığı barış ve kardeşçe yaşanılan bir dünya diledi.

VAHŞETİN TARİFİ YOK

Torbalı Azerbaycan Derneği Başkanı Memet Gökçe, basın açıklamasında “25 Şubat 1992 Karabağ’ın kara günü. İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre Sovyetler Birliği destekli, motorize piyade alayı destekli, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, 10 bin nüfuslu Hocalı’da 3 bin Azeri nüfus bulunmaktaydı. Katledilen Azeri sayısı bin 300 kişidir. Olayı aktaran bir gazeteci, Hocalı katliamını tarif edilemez bir vahşet olarak anlatıyor. Yaşanan acı olaylar karşısında bütün Azerbaycan şok olmuştu. Kurşun ve bıçaklardan kurtulanlar, çocuk, yaşlı ve kadınlar, karlı dağlarda tipiyle boğuşuyordu. Ayağı donup kangrenden kesilenler olmuştu. Yaşlı insanların yüzleri jiletle doğranmış, genç kadınların göğüsleri kesilmişti. Bebeklerin kafa derileri yüzülmüştü. Gazetecinin anlattıkları kan donduran, insanı insan olmaktan utandıran şeylerdi” ifadelerine yer verdi.

KARDEŞÇE YAŞANILAN BİR DÜNYA İSTİYORUZ 

Kardeşçe bir yaşam umudu taşıdıklarını dile getiren Gökçe “Biz Torbalı Azerbaycan Derneği olarak dünyanın kardeşçe yaşanıp insanca düşünüldüğünde herkese yetecek kadar zengin ve güzel olduğunu söylerken 25 – 26 Şubat’ta anlatılması bile zor olan böylesi vahşetin yaşanmadığı bir dünya dilerken tüm Hocalı katliamında hayatını kaybedenleri rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi. HASAN DEMİR