25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Ağustos 2017, Salı 14:19

KARAKUYU’DA ARSALAR YOK SATIYOR

Torbalı’nın yalnızca merkezi değil her mahallesi giderek değer kazanıyor. Son yıllarda yatırımcıların göz bebeği olan Karakuyu’da da gayrimenkul fiyatları neredeyse her yıl katlanarak artıyor.

Torbalı’nın yalnızca merkezi değil her mahallesi giderek değer kazanıyor. Son yıllarda yatırımcıların göz bebeği olan Karakuyu’da da gayrimenkul fiyatları neredeyse her yıl katlanarak artıyor. Karakuyu’da fiyatlar o kadar arttı ki yatırımcılar, bir alıma ara verdi. Kısa süre öncesine kadar imar izni dahi olmayan tarım alanları ve araziler kapış kapış satılırken şuanda Karakuyu’da gayrimenkul satışları yok denebilecek kadar azaldı.

GAYRİMENKUL DEĞERİ KATLANIYOR

Gayrimenkul fiyatlarının katlanarak arttığı Karakuyu’da fiyatlar en üst sınıra ulaşmış durumda. Şuanda Karakuyu’da ortalama 2 dönümlük imar izni olmayan bir arazi en düşük 90 bin liradan alıcı bulurken, imar sınırında bulunan mahalle merkezine yakın yerlerde ise bu fiyat 150 bin liraya kadar çıkıyor. İmar izni olan alanlarda ise ortalama 400 metrelik bir arsa 100 bin liraya alıcı buluyor. Buda 100 metrekarenin 25 bin liraya geldiği anlamını taşıyor.

PİYASA YENİDEN CANLANACAK

Her ne kadar Karakuyu’da gayrimenkul satışları şuanda durmuş olsa da emlak piyasası uzmanları Karakuyu’da gayrimenkul satışlarının kısa sürede yeniden canlanacağı görüşünü savunuyor. Karakuyu’ya İzmir dışından ve hatta yurt dışından yatırımcıların geldiğini ifade eden bölgedeki emlakçı Refik Akgün, “Karakuyu Torbalı’nın yükselen değeri oldu. Kemalpaşa yoluna yakınlığı ve Sultanlar Vadisi Projesi, buranın değerini arttırdı. Yatırımcılara tavsiyem imar sınırında bulabildikleri gayrimenkulleri korkmadan satın alsınlar. Karakuyu, yüzde yüz kar sağlayacak bir yatırım yeridir. Fiyatlar her yıl katlanıyor” şeklinde açıklama yaptı. HASAN DEMİR