19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ağustos 2017, Çarşamba 08:18

KAPORA ÜSTÜNDEN VURGUN YAPIYORLAR

İnternetteki sitelere cazip fiyatlarla ev ve otomobil ilanı verdikten sonra aldıkları 500 ilâ bin liralık kaparolarla ortadan kaybolan dolandırıcılar son zamanlarda arttı.

İnternetteki sitelere cazip fiyatlarla ev ve otomobil ilanı verdikten sonra aldıkları 500 ilâ bin liralık kaparolarla ortadan kaybolan dolandırıcılar son zamanlarda arttı. Dolandırıcıların genellikle 500 lira ile 1000 lira arasında kapora aldıkları, değeri yüksek olan ev ve araçlarda bu miktarın daha da yükseldiği öğrenildi. Vurgunun boyutunun milyonlarca lira olduğu tahmin ediliyor. Polis, dolandırıcıların peşine düştü.

YENİ TÜREDİLER

Kapora çetesine dolandırılmaktan son anda kurtulan reklamcı Vildan Ay, sosyal medya hesabında şunları yazdı: “Böyle bir dolandırıcılık türedi. İyi bir muhitte, oldukça iyi durumdaki bir ev için kiralık ilanı veriliyor. İstenen kira ‘Bunu asla kaçırmamalıyım’ ucuzluğunda. Üstelik sahibinden. Arıyorsunuz, bir adam umarsız bir şekilde ‘Şehir dışındayım, cuma günü geleceğim, şu kadar kişiye randevu verdim, ararsınız, tutulmamışsa gelir görürsünüz’ diyor. Amaç ‘Size kapora yollayayım, evi bana verin’ diyen birini bulmak. Öyle biri mutlaka çıkıyor. Kapora yollanıyor. Aranan telefon kapanıyor. O kişi bir daha asla bulunamıyor.”