19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Mart 2017, Çarşamba 14:03

KAPIYI 10 SANİYEDE AÇTILAR 10 BİN TL ÇALDILAR

Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Atatürk Mahallesi’ndeki bir bakkal dükkanına giren üç hırsız yıldırım hızıyla soygun yaptı. 10 saniyede kilidi kırıp içeri giren hırsızlar, 3 dakikada 10 bin lira çaldı.

Son zamanlar artan iş yeri soygunları, esnafın kabusu oldu. Akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı da bugün sabaha karşı gerçekleşti. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Atatürk Mahallesi’ndeki bir bakkal dükkanına giren üç hırsız, bakkal dükkanı içindeki çok sayıda sigara paketi, yazarkasa ve bir laptopu çaldı. Soygun anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Tanınmamak için yüzlerini maske ile kapatan hırsızlar, büyük bir hızla soygunu gerçekleştirdi. İki asma kilit ile korunan demir parmaklıkları sadece 10 saniye de açan hırsızlar, dükkan içindeki sigara paketleri, laptop ve yazarkasayı 3 dakika gibi kısa bir sürede çalarak olay yerinden uzaklaştı. Üstelik hırsızlar, bu süre zarfında laptop ve yazarkasa kablolarını zarar görmemesi için yavaş ve özenle söktü. O anlar kameralara yansıdı.

YÜZLERİNİ ATKIYLA KAPATTILAR

Esnafın başına bela olan hırsızlar, bu kez Atatürk Mahallesi’nde faaliyet gösteren Yusufcan Market’i hedef seçti. Şehmuz Gümüştaş’a ait olan bakkal dükkanı kimliği belirlenemeyen üç hırsız tarafından soyuldu. Güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği soygun şu şekilde gerçekleşti: Saat 04.00 sıralarında bakkal dükkanı önüne gelen yüzleri atkı ve berelerle kapalı olan üç kişi, dükkan kapısını koruyan demir parmaklıkları söktü. Hırsızların asma kilidi kırıp parmaklığı sökmesi sadece 10 saniye sürdü. Ardından bakkal dükkanına giren üç hırsız, 3 dakikada toplam 10 bin lira değerinde mal çaldı. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. HASAN DEMİR