18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Haziran 2017, Cumartesi 08:44

KAPININ ÖNÜ

Kendi kapımın önü;İyi İnsan olmaya çalışmak,evrene faydam dokunmasına çalışmak,sevmek,düşünmek,üretmek ve paylaşmak. Sizin kapınızın önünde ne var,hiç düşündünüz mü? Sorguladınız mı? Yargıladınız mı?  Ne yapıyorum,ne yapacağım,neyi-nasıl yaparsam daha iyi olur diye.

Bu soruları şunun için sorma ihtiyacı hissettim.Malum İçinde bulunduğumuz ay Ramazan ayı. Dini duyguların en üst seviyede olduğu Ay. Dikkat ederim diğer on bir ayda aynı duyguları göremem İnsanlar da. Oruç tutmuş olmakla sanırsın iyilik Tanrısı veya yardımseverlik Tanrıçası kişi. Gözünü seveyim ibadetini gösteriş için yapma nolur.

Bildiğim kadarıyla bizler,muhakeme edip,cezalandırma veya onurlandırma makamı değiliz. Attık mı mangal da kül bırakmıyoruz ya. Karşındaki kişiyi şunu yapmıyor,bunu yapmıyor diye veryansın ediyoruz.Sanki kendimiz sütten çıkmış ak kaşık. Bir elin verdiğini,öbür el görmesin düsturunu unutma. İftar açılışlarını reklam haline çevirme. Gerçekten aç olan İnsanları unutma. Şov yapmadan yardım eli uzat.  Kapının içinde kutuplaşma,Kapının dışı Karpuz gibi İkiye ayrılmalar niye? Kapının içi savaş ve ölüm,kapının dışı da savaş ve ölüm.

Neden ölüyoruz ve öldürüyoruz.Birazcık sorgula n-olursun ey İnsan. Ölen ölürken Allah-u ekber çekerken,öldüren de öldürürken Allah-u ekber çekmesi doğru mu? Göçler ve kaçışlar yaşanıyor bu taraf coğrafyasında. Biraz göz gezdir bakalım hangi taraftan hangi tarafa kaçışlar yaşanıyor. Yazının kısası,senden başkalarını şu şekilde veya bu şekilde eleştiri de bulunacağına azıcık aklımızı kullansak hep beraber,hepimiz için daha iyi şeyler olur derim. Başkalarının İnancını,yaşam tarzını sana zarar vermiyorsa yargılama. Bu Gün ben ne yaptım,yarın ne yapacağım diye düşün,İyi şeyler olsun.

Hiç bir çocuk açlıktan ölmesin örneğin. Bak kendi kapının önüne. Her birey kendi kapısının önünü temizlese hiç bir taraf pis olmazdı.Hele bir-de kapısının önü uygun ise bir ağaç dikse,oh yem,yeşil dünya. Kapının dışına çıkarken kocaman çiçek demeti uzatıyorum herkese. İyi niyetli olan İnsanlara saygı duyuyorum.

Sevgi ve saygımla kalın.