18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Haziran 2017, Perşembe 09:08

KANTİN YOK HERKES MAĞDUR

Mevcut hastanenin aylardır bir kantini bulunmuyor. Kantin işletmecisinin, işletme süresi bittiği için kantini boşalttığı hastanede, hastanenin yeni yerine taşınacağı gerekçesi ile yeniden ihale yapılmadı.

Yeni yapılan Torbalı Devlet Hastanesi’nin bir an önce faaliyete geçmesi için duyulan özlemin nedenleri arasında daha iyi fiziki şartları olan hastanede tedavi olmak kadar kantini olan bir hastane özlemi de var. Mevcut hastanenin aylardır bir kantini bulunmuyor. Kantin işletmecisinin, işletme süresi bittiği için kantini boşalttığı hastanede, hastanenin yeni yerine taşınacağı gerekçesi ile yeniden ihale yapılmadı. Ancak taşınma gecikince zararı Torbalı halkına dokundu. Daha önce de yaklaşık 4 ay kapalı kalan hastane kantini, bir yıllık çalışmasının ardından yine kapandı. Kantin aylardır kapalı duruyor.

HERKES MAĞDUR

Hastane kantininin kapalı olması nedeniyle hastalar ve hasta yakınları hem de hastane personeli mağdur oluyor. Hastane personeli molalarda çay ve su içme ihtiyaçlarını karşılayamazken hasta ve hasta yakınları daha büyük sıkıntı yaşıyor. Tedavi olmaya gelen hastalar ve refakatçılar, kantin olmaması nedeniyle yemek yeme, çay, su içme ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Durumu yürümeye müsait olan hastalar su alabilmek için bakkala gitmek durumunda kalıyor. Hastalar ve hastane personeli için çay içme imkanı ise hiç yok. Yeni hastaneye taşınılacağı için kantin ihaleye verilmiyor. Vatandaşlar dört gözle yeni hastaneyi bekliyor. HASAN DEMİR