19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Haziran 2017, Perşembe 09:01

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA BELEDİYE NEREDE?

Tire yolunun geçtiği Subaşı’nda kaldırımların işgal edilmesi nedeniyle yayalar yürüyecek yer bulamıyor. Karayolunda yol kenarından yürüyen vatandaşlar, tehlikeyle iç içe yaşıyor.

Subaşı ana caddesinde bulunan yolun her iki tarafındaki kaldırımlar da işgal edilmiş durumda.Aynı zamanda Torbalı – Tire Karayolu olan yolun bir tarafındaki kaldırım kahvehane ve diğer dükkanların brandaları ile tamamen kapatılmış, diğer tarafındaki kaldırımın ise bir kısmı yine brandalarla bir kısmı park edilen araçlarla kapatılmış durumda. Kaldırımlar, cadde üzerinde bulunan kahvehane ve lokanta gibi dükkânların kaldırımları brandalar ile kapatması nedeniyle kullanılamıyor. Tire yolunun geçtiği Subaşı’nda kaldırımların işgal edilmesi nedeniyle yayalar yürüyecek yer bulamıyor. Karayolunda yol kenarından yürüyen vatandaşlar, tehlikeyle iç içe yaşıyor.

TORBALI BELEDİYESİ İŞGALE NEDEN GÖZ YUMUYOR?

Subaşı’nda kaldırımların işgal edilmesine seyirci kalınıyor. Kaldırımların işgal edilmesi, yayaların can güvenliğini tehdit ediyor. Engelli vatandaşların ise geçecek hiçbir yeri bulunmuyor. Vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor. Ancak yetkili kurumlar, işgale karşı hiçbir yaptırım uygulamıyor. Konuyla ilgili yaptırım gücü olan Torbalı Belediyesi bu duruma seyirci kalıyor. Torbalı Belediyesi’ne tepki gösteren vatandaşlar, işgal edilen kaldırımların açılmasını istiyor. Sağlıklı insanların bile yürüyecek yer bulamadığını ifade eden vatandaşlar, engelli insanların yolu kullanmasının imkânsızlığından yakınıyorlar.

YAYALAR YOL KENARINDAN YÜRÜYOR

Kaldırımda yürüyecek yer bulamayan vatandaşlar mecburen yol kenarından yürüyor. Her gün yüzlerce TIR ve kamyonun geçtiği karayolunda, yoldan yürümek vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. HASAN DEMİR